Talk: ‘Ik ben verliefd op mijn trainer’

Ik ben verliefd op mijn trainer. Eerst vond ik hem gewoon heel aardig, maar nu ben ik verliefd op hem geworden. Soms heb ik het gevoel dat hij ook verliefd op mij is, want hij geeft mij vaker complimentjes dan de anderen en af en toe raakt hij me aan (niet op een speciale plek, maar toch). Dat doet hij bij de anderen niet. Ik ben zelf vijftien en ik denk dat hij twintig is. Wat moet ik doen?

Wat voor een leraar geldt, geldt ook voor een trainer. Er is sprake van een ‘gezagsverhouding’ tussen jou en je trainer en daar mag hij geen misbruik van maken. Een gezagsverhouding betekent dat hij een volwassene is die jou iets moet leren, voor je moet zorgen of toezicht over jou moet houden. In zo’n situatie wordt de volwassene geacht zich aan een gedragscode te houden waarbij hij de grenzen van wat mag en wat niet mag in de gaten houdt. Dat betekent dus dat hij geen seksuele relatie of liefdesrelatie mag hebben met een van zijn leerlingen of pupillen. Doet hij dat wel, dan kan hij zijn baan kwijtraken of – erger nog – worden aangeklaagd wegens seksueel misbruik. Zelfs als jij daaraan hebt meegewerkt. Alleen al om je trainer niet in problemen te brengen, zou je hem daarom beter uit je hoofd kunnen zetten.

Heb jij ook een dringende vraag? Vul het formulier in!

Stel hier jouw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

[shoppable_snippet id=13c3]

Lees ook: 

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij verliefd?

 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Er zijn genoeg andere leuke jongens van jou leeftijd. <3 Tuurlijk is het moeilijk om je verliefdheid kwijt te raken. Maar ik denk dat het slimmer is dat je niet voor je trainer moet gaan.... Maaaar misschien als je volwassen bent ( en hij niet je trainer meer is) kom je hem toevallig weer eens tegen, en misschien hebben jullie dan wel "de klik" zonder dat hij strafbaar/zijn baan kan verliezen;)
  Beantwoorden
 • tessie
  tessie
  Reactie: Wat een viezerik!!!!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen