seks vrijen bloed betrapt seks knipperlichtrelatie talk wanneer klaargekomen talk heb ik een soa pijn bij vingeren

Talk: ‘Ik bloed tijdens het vrijen’

Een paar weken geleden ben ik voor de eerste keer met mijn vriendje naar bed geweest. Het deed heel erg veel pijn en ik bloedde daarna ook.

Wat moet ik doen?

Een paar weken geleden ben ik voor de eerste keer met mijn vriendje naar bed geweest. Het vrijen deed heel erg veel pijn en er zat bloed bij.

Maar nu we al een paar keer met elkaar naar bed zijn geweest, blijft het bloeden. Ik durf niet naar de dokter. Wat moet ik doen? Ik zit er echt heel erg mee.

Anoniem

Er is niks mis met je lijf.

Waarschijnlijk is bij jou het weefselrandje dat aan het begin van je vagina zit (het wordt ook vaak het maagdenvlies genoemd, maar het is niet echt een ‘vlies’) wat stugger dan bij andere meisjes. Daardoor scheurt het tijdens het vrijen elke keer opnieuw een stukje in en komt er wat bloed vrij. Dat wordt erger als je gespannen bent doordat je bang bent dat je weer gaat bloeden. Dan verkrampen je spieren wat meer, waardoor de ingang van je vagina nauwer wordt. Het helpt als je een glijmiddel (op waterbasis, bijvoorbeeld Sensilube) en condooms gebruikt tijdens het vrijen. Dan gaat het allemaal wat soepeler. Je hoeft voorlopig in ieder geval niet bang te zijn dat er iets mis is met je lijf. Het bloed wordt vanzelf minder. Alleen als je lange tijd blijft bloeden, is het slim om even naar je huisarts te gaan.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe was jouw eerste keer?

Gerelateerde artikelen