verkering

Talk: ‘Ik durf niet te vertellen dat ik verkering heb’

‘Lieve GIRLZ, ik heb een groot probleem: ik ben superverliefd op mijn lover, maar ik durf dit niet te vertellen aan mijn ouders. Hoe moet ik hiermee omgaan?’

Wat moet ik doen?

Is het raar als je verkering hebt en je het niet tegen je ouders durft te zeggen? Ik zit hier al heel lang mee en ik zou graag antwoord willen. Ik ben bang van de reactie die mijn ouders gaan geven. Dadelijk keuren ze het niet goed en moet ik het uitmaken… Dat wil ik helemaal niet. Help!

Onzekere meid

Probeer eerlijk over je verkering te zijn.

Nee, dat is niet raar. Je ouders zijn namelijk meestal de eersten die vragen gaan stellen, zich zorgen gaan maken en grapjes maken. Ouders hoeven niet meteen alles te weten, zolang je er maar niet over gaat liegen of heel stiekem gaat doen, want dan veroorzaak je wel problemen. Wees dus eerlijk als ze eventueel ernaar vragen. En anders kun je gerust wachten tot je zeker weet dat deze verkering nog wel even gaat duren. Pas als je eraan toe bent om hem/haar mee naar huis te nemen, kun je het tegen je ouders vertellen. Dat moment komt vanzelf. Als je zekerder bent van jezelf en van je liefde voor hem/haar, ben je ook beter opgewassen tegen de reactie van je ouders.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Yellow Dog Productions, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij al wel eens verkering gehad?

Gerelateerde artikelen