girl meisje

Talk: ‘Ik heb een te kleine vagina’

‘Mijn vagina is volgens mij te klein. Er past maar net een tampon in. Ik heb geprobeerd om een dun iets erin te stoppen, als een soort dildo, maar dat paste niet en het deed zoveel pijn.’

Mijn vagina is volgens mij te klein.

Ik heb een vraagje, best awkward, maar toch wil ik graag antwoord. Mijn vagina is volgens mij te klein. Er past maar net een tampon in. Ik heb geprobeerd om een dun iets erin te stoppen, als een soort dildo, maar dat paste niet en het deed zoveel pijn! Een penis is veel dikker, dus ik ben bang dat ik nooit seks kan hebben. Is dit bij meer meisjes zo of ben ik gewoon raar?

Er is geen reden om je zorgen te maken.

Je maakt je zorgen om niets. De vagina bestaat voor een groot deel uit spieren die zich kunnen aanspannen en ontspannen. Als je weet dat er ook een baby uit geboren kan worden, kun je je niet voorstellen dat er niets anders in past. Maar juist doordat de vagina voornamelijk uit spieren bestaat, zit daar ook vaak het probleem. Als je gespannen of angstig bent, spannen die spieren zich aan en gaat je vagina als het ware ‘op slot’. Probeer dus zoveel mogelijk te ontspannen als je een tampon inbrengt of jezelf probeert te bevredigen. Als je er gewoon iets probeert in te stoppen, terwijl je daar eigenlijk best wel zenuwachtig over bent, dan lukt het niet. Ook als je straks een vriendje hebt met wie je seks wilt: zorg ervoor dat je ontspannen bent, neem voldoende tijd voor het voorspel en gebruik eventueel wat glijmiddel om je vagina soepel en vochtig te maken. Dat kun je ook doen als je jezelf bevredigt. Grote kans dat het dan wel lukt.

Heb jij ook een dringende vraag? Stel hem hieronder!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook: 

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruik jij tampons of maandverband?

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: beide, ik verlies heel veel bloed al ik ongesteld ben?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen