Talk: 'Ik heb vaak pijn tijdens de seks' klaarkomen afgelopen nee zeggen gezegd verkracht leeftijdslimiet seks vaak seks

Talk: ‘Ik heb geen nee gezegd’

Ik ben een meisje en ik was laatst op een feestje. Ik had een paar drankjes op en toen iedereen wegging deed een jongen de deur op slot. We hebben toen seks gehad, maar ik wilde dit helemaal niet alleen ik durfde geen ‘nee’ te zeggen. Wat moet ik doen?

Verkracht?

Ik ben een meisje van 17 jaar. Afgelopen week werd ik uitgenodigd door een vriend om wat te komen drinken. Er was nog een vriend van hem bij en later kwam er ook nog een vriendin van mij. We waren die avond al grapjes aan het maken dat ik het zou gaan doen met die vriend. Ik had natuurlijk nooit gedacht dat dit werkelijk zou gebeuren, maar op een gegeven moment ging iedereen weg, behalve die ene jongen. Hij deed de deur op slot en ik kon niet weg. Ik voelde het al aankomen, maar ik durfde niks te zeggen. We hadden allemaal redelijk wat drank op. Ik was zo bang. Ik lag daar gewoon en hij deed z’n ding… ik voel me zo vuil, maar ik heb geen nee gezegd. Wat moet ik doen?
Anoniem

Jeetje, wat heftig en naar voor je!

Wat heftig en naar voor je! Voel je allereerst niet schuldig. Wist je dat superveel girls en boys verstijven als zoiets gebeurt? Dat is een normale reactie van je lichaam. Velen voelen zich daarna schuldig omdat ze geen duidelijke nee hebben laten horen, maar de ander zou altijd eerst duidelijke toestemming moeten hebben voordat er wordt overgegaan op seks, bijvoorbeeld door te vragen of dit oké is. Zonder een duidelijke ja zou die boy jou dus niet mogen aanraken; geen nee betekent nog geen ja. Praat over deze nare gebeurtenis met iemand, zodat je het kunt verwerken en een plekje kunt geven. Dit kan met iemand die je vertrouwt, maar ook met bijvoorbeeld Slachtofferhulp. Je kunt met ze bellen of chatten; kijk voor meer informatie slachtofferhulp.nl. Sterkte, babe.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: Charles Deluvio Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen