nooit verkering nooit een vriendje

Talk: ‘Ik heb nooit een vriendje’

Hai GIRLZ, ik heb nog nooit een vriendje gehad en iedereen om me heen heeft dit wel. Soms ben ik hier echt verdrietig over en ik weet nu niet goed wat ik moet doen…

Nooit een vriendje

Ik ben echt gek op jullie blad! Nu heb ik een vraag, want iedereen om mij heen heeft een leuk vriendinnetje of vriendje en is heel blij. Zelfs mijn ouders! En ik heb nooit iemand… Daar word ik altijd erg verdrietig van. Ik denk dat ik nooit een vriendje krijg. Ik ben nu dertien, zit in de tweede en heb als enige uit de klas nog nooit een vriendje gehad. Ik ben wel verliefd, maar jongens zien mij toch niet staan. Help, wat moet ik doen zodat ik niet zo verdrietig ben?

Het is helemaal niet raar hoor…

Je bent dertien, dus het is echt niet vreemd dat je nog geen vriendje hebt gehad. Veel dertienjarigen hebben nog geen relatie gehad hoor. En zelfs al zegt iedereen in je klas dat ze een ex-vriendje hebben, hoe weet je of het echt zo is? Maak je er dus niet druk om, jouw tijd komt heus nog wel. Maar als je wanhopig op zoek gaat naar een vriendje of naar liefde, dan ben je er te geforceerd mee bezig en lukt het juist niet. Verliefdheid overkomt je. Dus leef je eigen leven, maak plezier met je vrienden en doe de dingen die jij leuk vindt. Als je minder hard zoekt, is de kans groter dat er vanzelf een jongen op jouw pad komt die verliefd wordt op jou. Misschien dat je dat dan niet eens in de gaten hebt, omdat je te druk bent met je eigen leven. Dan gebeurt het gewoon en heb je, zonder dat je daar je best voor hebt gedaan, een vriendje gevonden. Het gaat er vooral om dat je plezier hebt in je leven, en dat kan heel goed zonder vriendje.

Lees ook:

Beeld: Pablo Merchan Montes Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • tessie
  tessie
  Reactie: Ja, ik heb een lover gehad
  Omdat: Sjonge jonge! Waaro zeikt iedereen tegenwwordig altijd dat ze geen vriendje heeft? Als je nu al zo afhankelijk bent, heeft dat geen goede effecten op als je een relatie krijgt. Het is niet het belangrijkste in de wereld! Strontziek wordt ik er van!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Nee, ik heb geen lover gehad
  Omdat: Ik ben 14 (bijna 15) en zit halvewege de 3e en heb ook nog nooit een vriendje gehad en jongens zien me ook echt never nooit staan. dus het is echt niet raar of zo. En daarbij, je neemt toch ook niet met iemand omdat het verwacht wordt?
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen