Ik heb heel veel ruzie met mijn jonge zusje (7). Als zij mij bijvoorbeeld slaat, dan doe ik dat terug en dan gaat ze het tegen mijn moeder zeggen.

En dan krijg ik weer straf van mijn moeder want die gelooft haar weer. Maar ook als ik niks terug doe bij haar dan verzint ze dat ik haar heb geknepen ofzo. En dan krijg ik nog steeds straf. Mijn zusje kan nephuilen en zo denkt mijn moeder dat ik dat heb gedaan. En dat is gewoon niet eerlijk, want ik vertel altijd de waarheid over wat er is gebeurd, maar zij gelooft me dan niet en mijn vader ook niet. Gelukkig zijn er ook mensen die me wel geloven. Zoals mijn oom, opa en beste vriendinnen. Zij maken mij blij als ik daar verdrietig over ben.

Als oudste ben je in dit soort situaties bijna altijd de klos. Van jou wordt verwacht dat je de oudste en de verstandigste bent, terwijl jij ook nog een kind bent. En je hebt gelijk, het is heel moeilijk om dat aan je ouders duidelijk te maken. Misschien kun je eens aan je opa of je oom vragen of zij eens tegen jouw ouders kunnen zeggen dat je echt de waarheid zegt. Of laat je ouders deze brief lezen. Misschien dat ze dan begrijpen dat het voor jou heel belangrijk is!Β 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Beeld: Unsplash

Lees ook: