Ik ben een meisje van 14 en ik ben afgelopen zomer naar een camping geweest waar ik een ontzettend leuke en aardige jongen heb ontmoet van 16.

Alleen woont hij in Noord-Holland en ik helemaal onderaan in Brabant. Laatst zei hij tegen mij via Facebook dat hij mij ook heel leuk vindt. Ik zei dat ik over twee jaar weer naar die camping ga en vroeg aan hem of hij dan ook gaat. Hij dacht van wel. Toen we even aan het praten waren, zei hij opeens dat hij het niet erg had gevonden om met mij een nacht in een bed te slapen en van die dingen. Ik zocht er niks achter, want ja, zo zijn bijna alle jongens, toch? Maar toen vroeg hij of ik verder ging dan zoenen en hoe ver ik precies zou gaan. Toen ik die dag erna via Facebook wilde weten waarom hij dat had gevraagd, zei hij: ‘Oh, gewoon.’ Ik vertrouwde het niet helemaal, want zo kende ik hem niet en ik nam een vriendin van mij in vertrouwen. Ik vertelde haar alles en zij zei tenslotte dat ik hem moest laten lopen, want waarschijnlijk wilde hij mij alleen maar misbruiken. Mijn vraag is nu: is het normaal als jongens zo doen? En moet ik hem inderdaad, zoals mijn vriendin zegt, laten lopen? Ik wil hier echt graag antwoord op, want ik weet niet echt wat ik er van moet denken. Hopeloos meisje

In dit soort situaties is het belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Vind je het vervelend als hij dergelijke dingen tegen je zegt? Voel je je daar ongemakkelijk bij? Dan is dat zeker een reden om heel voorzichtig te zijn. Maar als hij tegelijkertijd – zoals jij zegt – heel leuk en aardig is, dan moet je ook tegen hem kunnen zeggen dat je het niet leuk vindt dat hij die dingen zegt. Als hij echt lief en leuk is, dan zegt hij sorry en doet hij het niet meer. Gaat hij toch door en blijf je er een rotgevoel bij houden, dan is het misschien beter om hem te laten lopen. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Beeld: 123RF

Lees ook: