ghost stories stiefvader verkracht verkrachting

Talk: ‘Mijn stiefvader heeft mij verkracht’

Ik zit met een héél groot probleem! Mijn moeder is net getrouwd met een man van 41, mijn stiefvader dus. Mijn moeder is vaak laat thuis of soms helemaal niet thuis omdat ze nu een groot project voor haar werk heeft.

Ik zit met een héél groot probleem! Mijn moeder is net getrouwd met een man van 41, mijn stiefvader dus. Mijn moeder is vaak laat thuis of soms helemaal niet thuis omdat ze nu een groot project voor haar werk heeft.

In het begin was ik dus vaak met mijn stiefvader alleen thuis en eerst was dat best gezellig. Hij leek heel aardig, maar langzamerhand begon hij heel vervelend te doen. Eerst met allemaal vieze grapjes, zo van: ‘Lekkere borsten heb jij, zeg!’ Of ‘Mag ik eens aan je kont komen?’ Opmerkingen die ik dus totaal niet grappig vind. Later begon hij me ook echt aan te raken op die plekken. Als vriendinnetjes erbij zijn doet hij heel gewoon, maar zodra ze weg zijn, gaat hij gewoon weer door.

Een paar weken geleden heeft hij me verkracht. Ik duwde hem weg en zei dat ik wilde dat hij stopte en als hij dat niet deed dat ik naar mijn moeder zou gaan. Hij lachte en zei dat dat geen zin had, omdat ze het toch niet zou geloven. Ik had het toch gedaan en ze gelooft me inderdaad niet. Nu slaat hij me en dreigt met knuppels en gaat gewoon door en zegt dat als ik nog meer blijf tegenstribbelen, hij gaat stoppen met het gebruiken van een condoom. Ik weet nu echt niet wat ik moet doen, ik durf het niet aan vriendinnetjes te vertellen. Moet ik de jeugdzorg bellen of zo? En hoe kan ik mijn moeder overtuigen dat het geen grapje is? Ik voel me ook heel erg uitgeput door wat hij allemaal met me doet. Help me alsjeblieft!

Van E.

Wat vervelend dat je moeder je niet wil helpen, maar dan moet je echt een andere manier moeten vinden om ervoor te zorgen dat je stiefvader hiermee ophoudt

Want dit is echt heel erg en moet zo snel mogelijk stoppen. Probeer nog één keer met je moeder te praten en haar te overtuigen dat je écht niet liegt. Als ook dat niet helpt, zoek dan hulp bij iemand anders. Niet bij je vriendinnen, zij kunnen alleen maar naar je luisteren, maar ze kunnen je niet helpen. Jij hebt echt hulp nodig van een volwassene. Kies iemand uit die je vertrouwt en bij wie je het idee hebt dat diegene ook echt iets voor je kan en wil doen. Dat kan een vertrouwenspersoon op school zijn, iemand van een hulpverleningsinstantie of desnoods je huisarts of de politie. Als je de Kindertelefoon belt, kunnen zij je adressen geven van instanties bij jou in de buurt waar je terecht kunt. Laat je in ieder geval niet verder onder druk zetten door je stiefvader. Als je je niet veilig voelt, zoek dan een plek waar je kunt logeren tot je moeder in de gaten heeft dat er echt iets mis is. Blijf in ieder geval niet bij iemand in huis die zijn handen niet van je af kan houden!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123rf

Lees ook:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen