catfish

Talk: ‘Misschien is het wel een catfish?’

Ik ken sinds een paar maanden een leuke jongen. We appen veel en hebben goed contact! Nu willen we elkaar graag ontmoeten, maar ik ben heel erg bang dat hij op me afknapt of dat het heel erg awkward gaat worden. Misschien is het wel een catfish? Hebben jullie tips voor mij?

Dat is het risico van online daten. Je weet nooit precies wie er tegenover je komt te zitten. Dat kan heel erg zijn: een oude vent bijvoorbeeld, die valt op jonge meisjes of zo. Dat is een risico dat je écht nooit mag onderschatten! Daarom is het verstandig om af te spreken in jouw eigen woonplaats, op een openbare plek waar veel mensen zijn. Ook is het slim om je beste vriendin stand-by te houden voor het geval hij toch een creep blijkt te zijn. Neem haar mee of laat haar in de buurt blijven. Nog beter zou zijn om je ouders van tevoren in te lichten. Natuurlijk kan hij ook net zo leuk zijn als op de foto, maar dat is geen garantie dat er geen awkward momenten kunnen komen. Een echt gesprek is toch iets anders dan een berichtje op Whatsapp. Aan de andere kant: hij kan ook nóg leuker zijn dan je dacht. Misschien raken jullie niet uitgepraat en ben je na die date tot over je oren verliefd. Neem gewoon het risico, maar zorg er wel voor dat je dat veilig doet.

Heb je ook een dringende vraag? Stel hem dan hieronder!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

[shoppable_snippet id=13c3]

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij weleens aan online daten gedaan?

 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Ja, maar ik vertrouw het soms niet helemaal.
  Omdat: Gelukkig kwam ik er achter dat we dezelfde persoon kennen. Maar toch was het niet het slimste wat ik kon doen, ik dacht er niet echt bij na en het was ook een beetje om mijn seksualiteit te ontdekken.
  Beantwoorden
 • tessie
  tessie
  Reactie: Nee, veel te gevaarlijk.
  Omdat: Meestal kun je een catfish herkennen aan dat hij niet eens wilt afspreken (of niet eens op de webcam wilde verschijnen!) en altijd een excuus op tafel heeft liggen om niet af te spreken. En catfish kun je ook herkennen aan of hij té perfect is en te mooi om waar te zijn (dat is meestal al supspicious). En vooral als zijn profiel heel leeg is, geen familieleden erop heeft staan, en zijn foto's vaag zijn of hele oude foto's heeft. Maar wie zegt dat online daten altijd gevaarlijk moet zijn? Het kan ook tot iets moois uitbloeien!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen