banaan voorhuid piemel

Talk: ‘Zijn voorhuid blijft haken’

‘Lieve GIRLZ, mijn vriendje en ik hebben een probleem, want hij heeft last van de voorhuid om zijn piemel. Hoe moeten we nu seks hebben?’

Wat kan ik daar aan doen?

Ik heb een vriendje van wie ik veel hou. We willen heel graag seks met elkaar en hebben ook al een paar dingen gedaan. Ik heb hem afgetrokken, maar de voorhuid van zijn penis bleef een soort van haken, want hij kon niet verder. Is dat normaal?

Check ook: ‘Ik deed hem pijn tijdens het aftrekken’

Het kan zijn dat de voorhuid van jouw vriendje wat te nauw is.

Soms betekent het dat de voorhuid moeilijk over de eikel (het topje van de penis) heen schuift, maar ook het omgekeerde kan het geval zijn; de voorhuid wil dan niet goed terug over de eikel en blijft als het ware ‘haken’. Dat wordt dan een ‘Spaanse Kraag’ genoemd. Het heeft in ieder geval geen zin om zomaar te gaan trekken eraan in de hoop dat-ie dan vanzelf wijder wordt want daardoor kunnen scheurtjes in het huidweefsel ontstaan en die zijn heel pijnlijk. In alle gevallen is het toch het verstandigst dat je vriendje ermee naar zijn huisarts gaat. Doordat de voorhuid niet goed kan bewegen, kan er ook gemakkelijk vuil onder blijven zitten en dat kan ontstekingen veroorzaken. De huisarts zal waarschijnlijk eerst een crème voorschrijven die helpt bij het oprekken van de voorhuid. En als dat niet helpt, dan zal de arts voorstellen om de penis te besnijden. Dan wordt het bovenste stukje van de voorhuid operatief verwijderd. Je vriendje hoeft zich echt niet te schamen om naar de dokter te gaan. Een nauwe voorhuid komt vaker voor.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist jij dit al?

Gerelateerde artikelen