aangekomen talk familie zus ruzie vader te dik vriend gevangenis

Talk: ‘Mijn vriend zit in de gevangenis’

‘Mijn vriend zit al een tijdje in de gevangenis en ik weet gewoon dat hij tegen me liegt over allerlei dingen. Help me!’

Ik vind het vervelend dat mijn vriend in de gevangenis zit.

Ik heb ook het gevoel dat hij heel veel tegen me liegt. Sterker nog, ik weet het wel zeker. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij niet meer gekke dingen doet en dat hij gaat veranderen, maar steeds hoor ik andere dingen van andere mensen. Maar hij zegt steeds dat hij echt veranderd is en dat hij van me houdt. Ik hou ook van hem, en ik vind het ook wel moeilijk om ermee te stoppen, want ik weet ook niet of die andere mensen nou dat verzinnen of dat hij gewoon liegt zodat ik niet bij hem wegga. Hij is trouwens 24 en ik 17. What to do?

Je weet eigenlijk niet of hij wel of niet tegen je liegt, want je twijfelt of andere mensen die verhalen verzinnen.

Het feit dat je vriend in de gevangenis zit, betekent wel dat hij niet altijd eerlijk is geweest of in ieder geval dingen heeft gedaan die niet door de beugel konden. Dus wat dat betreft heeft hij wel iets goed te maken. Maar hij kan best wel veranderd zijn. In de gevangenis heeft hij tijd gehad om na te denken en te bedenken hoe hij zijn leven anders wil gaan leiden. Of je hem ook echt kunt vertrouwen, dat is iets wat de tijd zal leren. Pas als hij bewezen heeft dat hij echt is veranderd, dan weet je het zeker. Zolang je geen bewijzen hebt – van hemzelf of van de anderen die zeggen dat hij liegt – is het moeilijk om een definitieve beslissing te nemen. Luister naar je gevoel. Voel je je veilig bij hem? Denk je dat hij meent wat hij zegt? Geef hem dan nog een kans. Als je moeite hebt om hem te vertrouwen, dan is het misschien beter om er een punt achter te zetten.

Heb jij een dringende vraag? Stel hem dan hieronder!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij doen?

Gerelateerde artikelen