afpakken jaloers vriendje vriendinnen naaktfotos

Talk: ‘Willen mijn vriendinnen mijn vriendje afpakken?’

‘Lieve GIRLZ, ik heb een lief vriendje en ben bang dat mijn vriendinnen hem willen afpakken, want ze vinden hem een leuke jongen. Wat moet ik doen?’

Ik wil niet dat ze mijn vriendje afpakken…

Ik heb een heel lieve vriend die ik niet kwijt wil. We lachen samen en kunnen met elkaar goed opschieten. Alleen, ik zie hem ook wel eens met een vriendin van mij lachen en zo en nu ben ik bang dat mijn vriendinnen mijn vriendje willen afpakken. Dat maakt mij echt stinkend jaloers. Ik wil dat niet graag denken over mijn vriendje en vriendinnen! Wat kan ik eraan doen?

Is er een reden om jaloers te zijn?

Een beetje jaloers zijn is helemaal niet erg. Het is zelfs heel normaal. Jaloezie wordt pas abnormaal als het ziekelijk wordt, als je niet meer normaal kunt leven omdat je voortdurend bang bent dat je vriendje er misschien met een ander vandoor gaat. Aan die jaloezie kun je niets doen. Die heb je nu eenmaal. Het helpt als je van jezelf weet dat je jaloers bent, als je het niet ontkent. Dan kun je ook gemakkelijker relativeren. Als je je jaloerse gevoelens herkent, kun je zelf beslissen wat je ermee doet. Kijk naar de situatie van dat moment en beslis dan of het terecht is dat je jaloers bent of niet. Willen je vriendinnen echt je vriendje afpakken? Is het terecht, dan kun je er met je vriend over praten. Zo niet, dan kun je tegen jezelf zeggen dat er geen reden is om jaloers te zijn en dat je ermee op moet houden. Probeer in ieder geval niet je vriendje en je vriendinnen voortdurend in de gaten te houden en klamp je ook niet te veel aan je vriendje vast. Hou naast je liefde ook een eigen leven en gun hem ook zijn eigen leven. Als je merkt dat het fijn is om zelf een gevoel van vrijheid te hebben, dan is het ook gemakkelijker om iemand die vrijheid te gunnen!

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen