vakantievriendje opdringerig vriendje te jong te jong voor vriendje

Talk: ‘Ben ik te jong voor een vriendje?’

Mijn ouders zeggen dat ik pas rond mijn 16e een vriendje mag. Mijn moeder vindt dat eigenlijk nog te vroeg, maar ik niet. Ik zit er nu best wel mee dat ik, als ik 16 ben, nog geen vriendje mag van haar. Ik ben nu 13 en vind het niet nodig dat ik nog 3 jaar of langer moet wachten.

Ik ben 13, maar wil graag een vriendje…

Mijn ouders zeggen dat ik pas rond mijn 16e een vriendje mag. Mijn moeder vindt dat ik dan eigenlijk ook nog te jong ben, maar ik niet. Ik zit er nu best wel mee dat ik, als ik 16 ben, nog geen vriendje mag van haar. Ik ben nu 13 en vind het niet nodig dat ik nog 3 jaar of langer moet wachten. Hoe kan ik mijn moeder ervan overtuigen dat ik klaar ben voor een vriendje?

13-jarig meisje

Discussiëren over iets dat er nog niet is, is altijd lastig.

Zolang jij nog geen vriendje hebt, is het voor je ouders gemakkelijk om te zeggen dat het nog niet mag. En jij kunt dan nog zo hard roepen dat je het wel wilt, het blijft hun nee tegen jouw ja. Het wordt een ander verhaal als je daadwerkelijk een vriendje hebt. Dan kun je je ouders overtuigen dat hij hartstikke lief is en dat je geen dingen zult doen waar je later spijt van kunt krijgen. En als zo’n jongen eenmaal bij je ouders voor je neus staat, kunnen ze hooguit een mening over hem hebben, of hij geschikt is voor jou en zo, maar niet meer of jij te jong bent. Maar ga nu niet onmiddellijk op zoek naar het eerste de beste vriendje omdat je per se een vriendje wilt hebben! Liefde kun je niet dwingen en neem dus geen vriendje om je ouders te pesten, maar omdat jij diegene leuk en aardig vindt.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hou oud was jij?

 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Ik denk dat je je cruch gewoon moet vragen als hij alleen is. Niet via een appje tenminste!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Ik ben 12 en weet niet hoe ik verkering moet vragen aan mijn cruch, wie kan mij helpen?
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen