Ik ben een meisje van 14 en ik heb een vriendje van 17. Ik heb al 3 weken met hem, maar ik durf het niet tegen mijn ouders te vertellen omdat ik bang ben dat ze hem te oud vinden.

Eerst wilde ik zeggen dat hij 16 is, maar dat leek me ook geen goed idee. Zijn ouders weten het wel en mijn zus ook, maar zij weet ook niet wat ik moet doen. Ik hou echt heel veel van hem en wil hem echt niet kwijt. Wat moet ik doen??? Miej!!!

Heb je een reden om te denken dat je ouders het niet goed zullen vinden dat je een vriendje hebt dat drie jaar ouder is dan jij? Hebben ze daar ooit iets over gezegd of zo? En hebben ze dan ook gezegd waarΓ³m ze dat niet goed vinden? Zolang je dat niet weet, is er geen enkele reden om het verborgen te houden voor je ouders. Sterker nog: je kunt het ze beter zelf vertellen dan dat ze er per ongeluk achter komen. Dan krijgen ze het gevoel dat je dingen stiekem doet en dat ze je niet kunnen vertrouwen. Als jij eerlijk vertelt dat je vriendje 17 is, kan het misschien wel zo zijn dat je ouders er bezwaren tegen hebben, maar je kunt ze dan wel duidelijk maken dat ze je kunnen vertrouwen, dat je geen dingen achter hun rug om doet en verantwoordelijk genoeg bent om zelf je keuzes te maken.