Ik ben een meisje van 14 jaar en zit met een groot probleem. Ik ben smoorverliefd op een jongen. Hij weet dat ik hem leuk vindt want dat hebben mijn vriendinnen hem al laten weten.

Volgens mij vindt hij mij ook leuk want hij lacht altijd als ik hem zie en hij kijkt ook altijd naar mij. Dat doet hij niet bij andere meisjes. Maar het probleem is dat hij al 21 is en ik nog maar 14. Mijn ouders zullen het vast ook nooit goed vinden als ik met een vriend van 21 thuiskom. Wat moet ik doen? Een verliefde Steenbok

Het is heel logisch dat je ouders niet blij zullen zijn als hun 14-jarige dochter met een jongen van 21 thuiskomt. In hun ogen is hun dochter nog maar een kind en nog lang niet toe aan (seksuele) dingen die jongens van 21 willen… Het zou al heel anders zijn als jij 18 zou zijn en hij 25. Dan lijkt het leeftijdsverschil veel kleiner omdat jij dan al volwassen bent. Nu ben je nog een kind en dat maakt de situatie heel ingewikkeld. Maar goed, je kunt je daar nu al vreselijk veel zorgen over maken, maar voorlopig weet je niet eens zeker of hij ook echt verliefd op jou is. Hij doet wel aardig en lacht naar je, maar misschien vindt hij het alleen maar schattig dat zo’n jong meisje verliefd op hem is… Probeer dus eerst eens te ontdekken hoe het zit met zijn gevoelens voor jou. Als hij niet verliefd op jou is, dan is het probleem met je ouders ook meteen opgelost. Is hij wel verliefd op jou, dan zul je eerst moeten kijken of het Γ©cht serieus is. Daarna kun je dan met je ouders gaan praten.