Ik heb anderhalf jaar geleden een jongen leren kennen via Facebook. We kwamen er achter dat we elkaar leuk vinden en hebben een maand geleden met elkaar afgesproken bij mij thuis.

En toen vonden we elkaar nog steeds super. Alleen woont hij tweehonder kilometer bij mij vandaan en een treinkaartje kost veertig euro. We willen veel vaker bij elkaar zijn, maar het is te duur en te ver weg. Ik mis hem echt heel erg en hij mij ook. Wat kan ik er aan doen om hem toch vaker te zien of minder aan hem te denken? N

Afstand is inderdaad lastig als je verliefd bent en het liefst elke dag in elkaars armen zou willen liggen. Maar dat is in jullie geval niet mogelijk, dus zullen jullie andere oplossingen moeten proberen te vinden. Praat eens met jullie ouders. Misschien zijn zij wel bereid om af en toe met de auto die kant op te rijden of kennen ze iemand met wie jij of je vriend kan meerijden. Dat scheelt alvast. Bovendien, als jullie ouders van jullie liefde weten, mogen jullie misschien ook wel bij elkaar logeren. Dan kunnen jullie echt toeleven naar een paar dagen samen. Met een weekend of vakantiebaantje kun je ook een deel van de reiskosten bij elkaar sparen. En verder zit er niets anders op dan heel veel skypen, facebooken, appen en bellen. Op die manier kun je ook laten merken dat je van elkaar houdt.