Ik ben een meisje van 15 jaar. Omdat ik mezelf lelijk vind, probeer ik nooit verliefd te worden. Maar nou ben ik toch verliefd geworden op een jongen van 22 jaar. Hij woont vlak bij mij in de buurt. Ik zie hem ook best wel vaak. Hij is heel knap en ik weet voor 98% zeker dat hij een vriendin heeft.

Als we met een groepje bij elkaar staan, staat hij er ook vaak bij. Als hij dan iets aan mij vraagt, krijg ik een knalrode kop en begin ik te stotteren. Wat moet ik nou doen om van mijn verliefdheid af te komen? Een heel verdrietige Steenbok

Waarom wil je niet verliefd op hem zijn? Omdat hij al een vriendin heeft? Dat is een goede reden. Het is nooit netjes om een jongen van iemand af te pakken. Jij zou ook niet willen dat iemand dat bij jou deed. Of wil je niet verliefd worden omdat je jezelf lelijk vindt? Onzin!!! Verliefdheid kun je niet sturen. Je eigen verliefdheid niet en ook niet die van een ander. Nu overkomt het je dat je zélf verliefd wordt. Ooit zal het gebeuren dat iemand anders verliefd wordt op jou. Wat wil je dan doen? Hard weglopen omdat je jezelf hebt voorgenomen om niet verliefd te worden? Zo mis je een heleboel leuke dingen! Houd dus op met die negatieve gedachten over jezelf. Gun jezelf de kans om verliefd te worden en iemand anders van je te laten houden. Dan is het leven meteen een stuk leuker!