Toen ik 15 jaar was, werd ik ontmaagd. Maar het was helemaal niet lekker, het was juist superpijnlijk! We hebben het daarna nog een keer gedaan en toen ging het wel ietsie beter, maar het deed alsnog pijn als hij naar binnen ging.

Hij kwam dan ook niet ver in me. Het was een soort steek in mijn onderbuik – echt niet leuk! Daarna ging het uit en durfde ik met nieuwe vriendjes eigenlijk niet echt verder te gaan. Omdat ik niet weer door die pijnlijke situatie wilde gaan, heb ik er een beetje afstand van genomen. Ik weet dat het te maken heeft met dat ik me te veel verkramp en ik probeer me ook helemaal te ontspannen maar het helpt nog niet echt. Zelfs een tampon in doen doet soms pijn! De eerste keer deden we het ook met een condoom met glijmiddel, dus dan zou het eigenlijk wel wat soepeler moeten gaan… Maar goed, nu heb ik een nieuwe vriend en ik wil het echt wel nog een keer proberen. Ik wil gewoon normaal zijn en net als de rest van de wereld van seks kunnen genieten… Ik hoop heel erg dat jullie me kunnen helpen. Als iemand het is, zijn jullie het wel. Ik vind dat jullie altijd supergoede antwoorden geven! Alvast heel erg bedankt. Mij

Jouw eerste keer was niet leuk en daarna is het niet veel beter gegaan. Logisch dat je bang bent dat het de volgende keer weer pijn gaat doen. Je zegt het zelf al, door die angst verkramp je en gaat het alleen maar moeilijker. Je weet dat je met je nieuwe vriend een keer seks zult hebben en alleen al die gedachte maakt je bang. Daar helpt geen condoom of glijmiddel bij. Spreek met je vriend af dat jullie voorlopig van alles doen, maar dat hij niet met zijn penis in jou komt. Op die manier kun je rustig proberen om van je angst af te komen. Je hoeft immers niet bang te zijn dat hij iets doet wat jij niet wilt. Zo kunnen jullie op een heel rustige manier ervoor zorgen dat je gemakkelijker kunt ontspannen. Dan komt er vanzelf een moment waarop je denkt: nu kan het wel!

Lees ook: Ben ik ontmaagd?