Ik ben een meisje van 13 jaar en ik heb een probleem: ik heb verkering met 2 jongens tegelijk. De ene zit bij mij op school en de andere woont best ver weg, dus die zie ik niet zo vaak. Ik heb wel al met allebei gezoend. Ik ga dus vreemd.

Nu heeft mijn vriendin gezegd dat ze het gaat vertellen aan die jongen die bij mij op school zit. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Wanhopige girl

Je kunt dit natuurlijk niet heel erg lang volhouden. Niet alleen omdat het oneerlijk is tegenover je vriendjes, maar vooral ook omdat je er zelf ongelukkig van wordt. In plaats van dat je blij bent omdat je verliefd bent, loop je de hele dag te piekeren over wat je nou moet doen. Het is heel begrijpelijk dat je vriendin het niet met je eens is, maar zij is niet degene die het moet gaan vertellen aan ÊÊn van je vriendjes. Dat zul je echt zelf moeten doen. Natuurlijk kun je wachten tot ÊÊn van de jongens het uitmaakt of er zelf achter komt, maar het is beter om zelf de beslissing te nemen. Maak dus een keuze en verbreek de relatie met de jongen voor wie je het minst voelt. En als je het echt niet meer weet: maak het uit met allebei. Dan hoef je niet te kiezen!