Ik heb nu vier maanden een heel lieve vriend en we houden heel veel van elkaar. Ik vertrouw hem ook volledig. Maar hij wil het met mij doen en ik wil het ook wel.

Ik vind het aan de ene kant heel spannend en zo, maar aan de andere kant vind ik het eng; ik ben bang dat ik iets verkeerd doe. Ook zit ik ermee of vier maanden verkering te kort is om seks te hebben. Mijn ouders hebben liever niet dat ik het doe, maar ik wil het zo graag proberen. En hoe kan ik het beste zeggen dat ik aan de pil wil, zonder dat mijn ouders er meteen iets achter zoeken. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Een meisje

Niemand kan voor jou bepalen wanneer jij eraan toe bent om voor het eerst seks te hebben. Je vriendje niet, je ouders niet… dat kan alleen jijzelf. En of je dan vier maanden of vier jaar verkering hebt… het gaat erom dat je hem vertrouwt, dat je zeker weet dat hij degene is met wie je die eerste keer wilt beleven. Dan hoef je ook niet bang te zijn dat je iets verkeerd doet. Natuurlijk willen je ouders liever niet dat je seks hebt. Geen enkele ouder vindt het fijn om te weten dat hun kleine meisje groot wordt. Als je écht zeker weet dat je seks met hem wilt hebben, zou je de eerste keer condooms kunnen gebruiken. Daarna kun je eerlijk tegen je ouders zeggen dat je seks hebt gehad en dat het misschien verstandig is om de pil te gaan gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je dan nog steeds een condoom moet gebruiken om je te beschermen tegen een seksueel overdraagbare aandoening. Trouwens – je hoeft niet meteen ‘all the way’ te gaan. Je kunt ook beginnen met het verkennen van elkaars lichaam. Dan kun je rustig wennen aan het idee dat de ‘echte seks’ ook nog wel een keer gaat gebeuren. Seks is meer dan 'het doen'; het is ook intimiteit, genieten en heel veel van elkaar houden! 

Lees ook: GIRLZ Talk – Het sperma loopt eruit?