Ik heb drie maanden verkering gehad met een hele lieve jongen, maar een maand geleden heeft hij het uitgemaakt. Dat deed ie op een heel lullige manier, met een sms’je.

De reden zou hij nog wel een keer vertellen, zei hij erbij, maar we zijn nu een maand verder en ik weet nog steeds niet waarom hij het heeft uitgemaakt. Ik ben daar heel verdrietig over en ik wil hem heel graag weer terug. Maar hoe kan ik hem terug krijgen als ik niet eens weet waarom hij het heeft uitgemaakt? Anoniem

Weet je wel zeker dat je hem zo leuk vindt? Het is natuurlijk wel een beetje laf om het uit te maken per sms. En dan ook nog eens niet durven zeggen waarom. Je hebt in ieder geval het recht om de reden te weten. Ga dus naar hem toe en vraag hem gewoon waarom hij het heeft uitgemaakt. Als hij dan wel eerlijk en oprecht antwoord geeft, kun je vragen of jullie daar nog een keer over kunnen praten. Maar als jij stom reageert en geen antwoord wil geven, moet je je afvragen of het niet verstandiger is om hem te vergeten. Een relatie is gebaseerd op eerlijkheid en dat hoef je van hem blijkbaar niet te verwachten.