Ik zit met een probleem. Ik heb verkering met een jongen van wie ik veel houd, maar ik mag niet met hem omgaan van mijn ouders.

Maar nu heb ik een andere jongen leren kennen. Hij is keilief tegen mij en ik kan lachen met hem. En hem begin ik ook leuk te vinden. Nou weet ik niet wat ik moet doen. Mijn vriend verbreekt vaak zijn beloftes en is soms agressief en dat maakt mij bang. Maar toch hou ik van hem – we hebben al bijna twee jaar iets met elkaar. Ik weet niet wat ik moet doen, omdat ik die andere jongen ook leuk vind. Maar ik ken hem niet echt goed. We willen elkaar wel beter leren kennen, maar hij weet niet dat ik al een vriend heb. Ik zit te janken omdat ik gewoon niet meer weet wat ik moet doen.
Anoniem

Allereerst moet je jezelf de vraag stellen of je echt nog wel van je vriend houdt. Daar heeft die andere jongen niets mee te maken. Je verbreekt een relatie omdat je niet meer van iemand houdt, niet omdat je iemand bent tegengekomen die ook heel aardig is. Het gaat om jouw gevoel. Is je vriend degene met wie je de rest van je leven wilt doorbrengen, de mogelijke vader van je kinderen? Is het antwoord ja, dan zit er niets anders op dan die andere jongen zo snel mogelijk te vergeten. Vertel hem dat je al een vriend hebt, dan is de kans groot dat hij ook snel afhaakt. Is het antwoord op die belangrijke vraag nee, dan wordt het tijd om een einde te maken aan je relatie. Ga in ieder geval niet door met de relatie omdat jullie al twee jaar samen zijn. Je schrijft dat hij zijn beloftes verbreekt, soms agressief is en dat je bang voor hem bent. Niet echt de beste basis voor een gezonde relatie… Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom je ouders niet willen dat je met hem omgaat. Kijk dus diep in je hart en vraag jezelf of je hiermee door wilt gaan en of jij beter wordt van deze relatie. Dan kun je ook de juiste beslissing nemen.