Ik ben een meisje van 15 ben al heel erg lang ongesteld. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst met een jongen naar bed geweest en heb ik seks gehad. Mijn vriend is 17.

Ik weet dat het een beetje jong is, maar ik voelde me er goed bij en we zijn ook nog steeds samen. Ik heb niet zo’n goede thuissituatie en woon bij hem. Zijn ouders zijn ‘s avonds nooit thuis, ze gaan altijd iets doen en we hebben ook bijna elke avond seks. Ik voel me hier erg goed bij en vind dit erg fijn, ook omdat we bij mijn vriendje thuis altijd samen kunnen zijn. Ik ben nog nooit zwanger geraakt, dus dat is wel fijn. Als we ruzie hebben (bijna nooit, maar als we ruzie hebben), maken we het goed door heel heftig seks te hebben. Is het raar dat ik dit doe en al vanaf mijn dertiende ontmaagd ben?

Je bent gelukkig met je vriend en je voelt je goed bij hem en bij wat jullie samen doen. Dan is daar toch niets verkeerd aan. Natuurlijk is 13 jong om voor het eerst seks te hebben, maar je bent niet het enige meisje dat op 13-jarige leeftijd ontmaagd wordt. Bovendien is dat ondertussen alweer twee jaar geleden en je bent nog steeds samen met je vriend. Seks na ruzie, dat komt veel voor en dat is prima, onder voorwaarde dat jullie elkaars gelijken zijn op dat moment. Het is foute boel als je het tegen je zin doet om hem minder boos te maken, bijvoorbeeld. Maar goed, zolang jij je goed voelt bij wat jullie samen doen en je veilig bent bij hem, dan is daar helemaal niets mis mee.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: