Ik zit met een groot probleem. Ik heb dit nog nooit iemand verteld, zelfs niet m’n beste vriendin die dit ook heeft meegemaakt, want ik schaam me er echt voor. Toen ik 11 jaar was had ik een vriendin, zij was 8 of 9, wel een paar jaar verschil maar toch.

Toen wij allemaal op vakantie gingen, sliep ik bij haar en ze was alleen thuis met haar vader. Die vader zei tegen mij dat als ik niet kon slapen, ik gewoon tv mocht komen kijken. Mijn vriendin mocht dit niet, dat vond ik best vreemd. En toen ik echt niet kon slapen ging ik maar tv kijken. Die vader ging toen met zijn hand tussen mijn benen; ik zei dat ik dat niet wilde, maar hij ging maar door. Toen ik een keer bij mijn vriendin logeerde kwam hij in bed liggen en hield me vast. Ik ben toen de kamer uit gegaan en heb gezegd dat ik naar huis wilde. Hij vroeg: 'Gaat het om mij? Dan moet je hier blijven.' Dus ik zei dat ik mijn broertje miste en toen ben ik naar huis gegaan. Vorig jaar, toen ik 13 was, bracht die vader me naar huis; er was niemand thuis en hij ging mee naar binnen. Toen vroeg hij of ik opgewonden werd van seks. Ik zei de hele tijd nee en zo. Toen vroeg hij of hij me mocht strelen. Ik zei weer nee, maar hij deed het toch. Ik stond op en zei: 'Ik wil dit niet, dus laat me met rust.' Toen heb ik gezegd dat ik nog veel voor school moest doen en ging hij naar huis. Nu ga ik niet meer met dat meisje om, maar mijn ouders komen er nog steeds en ik moet heel vaak mee. Maar ik durf daar amper naar binnen. Ik weet echt niet wat ik moet doen, ik ben 14 en heb een vriendje, maar als ik met mijn vriend afspreek, moet ik elke keer aan die vader denken. Ik ben ook best wel bang als ik hem weer zie. Help me, please! Anoniem

Deze man heeft niet geluisterd naar jouw nee. En daarmee heeft hij een grote grens overschreden. Er bestaat nu geen enkele twijfel over zijn bedoelingen en wat hij precies van je wil. Natuurlijk ben je bang, natuurlijk durf je daar niet meer naar binnen… Dat is meer dan terecht! Er is geen enkele reden om te denken dat hij het niet nog eens zal proberen. Je kunt ook niet van hem af komen door er niet meer te komen, want je moet met je ouders mee. Dus er kan altijd nog zo’n moment komen. Daarom is het heel belangrijk dat je zegt wat er is gebeurd. Vertel het je ouders; zij zijn de enigen die ervoor kunnen zorgen dat je daar niet meer hoeft te komen en dat dit stopt. Doe dat echt, want bij deze man kun je er niet zelf voor zorgen dat hij stopt! Dat heb je de afgelopen jaren al gemerkt en de kans is groot dat dat in de toekomst ook niet verandert. Hij gaat te ver. Vertellen dus.

Lees ook: GIRLZ Talk – Baas