Ik heb in de vakantie een heel lieve jongen ontmoet. We vonden elkaar heel leuk, maar hij wist niet dat ik hem leuk vond en ik wist het niet van hem. Ik heb hem pas op donderdagavond leren kennen en hij moest zaterdag al weg. We hebben wel met elkaar opgetrokken, maar ik heb stilgehouden dat ik hem zo leuk vond.

Pas na de vakantie heb ik het gezegd op WhatsApp tegen hem. Toen bleek dat hij ook superverliefd was op mij. Ik hou echt van hem, maar er is een probleem. Hij is bijna 18 en ik pas 13. En hij woont in België en ik in Nederland. Ik woon te ver weg. De trein is een optie maar ik mag nog niet met de trein en het is ook te duur voor ons allebei. Ik heb het uitgemaakt omdat het zo beter is, maar ik mis hem nog steeds heel erg en ik voel me echt heel rot. Ik huil elke avond omdat ik hem zo mis… Wat moet ik doen? Heel erg bedankt alvast, Meisje

Je hebt je verstand laten spreken, maar je kunt je gevoel niet uitschakelen… Het is jammer dat jullie voor jullie afscheid niets durfden te zeggen, dan hadden jullie nog een paar romantische herinneringen gehad. Natuurlijk is de afstand een probleem, maar dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar kunnen houden. Er zijn tegenwoordig heel veel manieren om met elkaar te communiceren: telefoon, WhatsApp, sms, e-mail, chat. Als dan na verloop van tijd blijkt dat jullie elkaar nog steeds zo leuk vinden, dan zijn er altijd manieren te vinden om elkaar ook af en toe ook echt te zien. Elk weekend zal misschien niet lukken, maar in de schoolvakanties moet er vast wel iets te regelen zijn. Als je hem echt niet kunt vergeten, zeg hem dan dat je nog steeds verliefd op hem bent. Als de liefde wederzijds is en blijft, is er altijd een oplossing te vinden. Zo niet, dan kun je altijd nog je verstand laten spreken. 

Lees ook: Ben jij nog verliefd op jouw vakantiecrush?