Ik heb een vriend in Egypte. Ik heb hem in het hotel leren kennen waar hij werkt. Maar ik heb hem nu al vierenhalve maand niet gezien. En nu ben ik bang dat hij ondertussen met andere meiden wat doet.

Ik moest ook een keer voor hem een nieuwe msn aanmaken en dat had ik gedaan. En ik keek er wel eens op en toen had hij een meisje erop en daar ging ik mee praten. Ze zei 'hi my love' en nog meer van die dingen. Maar de laatste tijd laat hij ook niks van zich horen. Alleen als ik hem sms antwoordt hij, maar als ik hem wat vraag, geeft hij geen antwoord en gaat hij over iets anders praten. Dus ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb ook op internet gelezen dat Egyptenaren niet te vertrouwen zijn. Maar ik hou wel van hem. Ik hoop dat dit er in komt. Anoniem    

Niet alle Egyptenaren zijn niet te vertrouwen. Net zoals er leuke en minder leuke Nederlanders, Belgen, Turken, Groningers en Limburgers zijn, bestaan er ook leuke, lieve, aardige, betrouwbare en minder betrouwbare Egyptenaren. Jouw vriendje is natuurlijk wel iemand die in het hotel waar hij werkt, elke dag leuke meisjes tegenkomt. De kans dat hij zo’n meisje nog eens terugziet, is niet zo heel erg groot. Hij zal daardoor misschien minder snel heel erg verliefd worden op een meisje. Omgekeerd is dat wat moeilijker. Voor jou is hij misschien wel heel speciaal, juist omdat je hem hebt ontmoet in Egypte. Toch geldt voor de meeste vakantievriendjes: probeer ze te zien als iets tijdelijks, als een mooie herinnering aan een prachtige vakantie. Als een lieve jongen die een plekje in je hart heeft, maar meer ook niet. Als je op die manier begint aan een vakantieromance, kan het alleen maar meevallen. Want het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat jullie allebei écht verliefd zijn en dat er iets heel moois groeit. Maar de kans is groot dat het bij een vakantieliefde blijft. En dan ben je daar in ieder geval op voorbereid.