valentijnsdag verkering vragen verliefd op mijn beste vriend

Talk: ‘Ik durf geen verkering te vragen’

‘Ik ben een meisje van vijftien en ik durf niet zo gauw verkering te vragen. Maar misschien komt het omdat niemand mij ooit verkering heeft gevraagd. Hebben jullie tips?’

Hoe vraag ik nou iemand verkering?

Ik ben een meisje van vijftien en ik durf niet zo gauw verkering te vragen. Maar misschien komt het omdat niemand mij ooit verkering heeft gevraagd. Meestal vraag ik het via sms of stuur ik een briefje. Dat vind ik nu ondertussen best wel laf. Bij ons heeft iedereen gewoon verkering gevraagd,  persoonlijk zeg maar. Mijn vraag is: wat kan ik hieraan doen?

Anoniem

Vraag hem/haar op een andere manier!

Als je echt hopeloos verliefd bent en tegelijkertijd mega-verlegen – zo erg dat je écht niet op hem af durft te stappen – dan is er natuurlijk niks mis mee om het via een briefje, sms’je of je vriendin te doen. Je loopt dan wel sneller het risico dat een jongen ‘nee’ zegt omdat het voor hem ook gemakkelijker is om dat via via te doen. Maar goed, het blijft natuurlijk eng om op een jongen af te stappen en recht in zijn gezicht te zeggen dat je hem leuk vindt. Kijk daarom eerst eens even goed of hij jou ook leuk vindt. Een beetje flirten… Kijk hem wat vaker in zijn ogen, lach eens, maak eens een praatje. Als hij reageert, dan vindt hij jou misschien ook wel leuk en kun je alle moed verzamelen en hem verkering vragen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij nog tips?

Gerelateerde artikelen