Ik ben een meisje van 15 jaar en ik durf niet zo gauw verkering te vragen. Misschien komt dat wel doordat niemand mij verkering vraagt. Meestal vraag ik het via sms of stuur ik een briefje.

Dat vind ik nu ondertussen best wel laf. Bij ons heeft iedereen gewoon verkering gevraagd, persoonlijk zeg maar. Mijn vraag is: wat kan ik hieraan doen? Anoniem

Als je echt hopeloos verliefd bent en tegelijkertijd mega-verlegen – zo erg dat je Γ©cht niet op hem af durft te stappen – is er natuurlijk niks mis mee om het via een briefje, sms-je of vriendin te doen. Maar of je nu voor deze manier kiest of toch besluit op een jongen af te stappen en recht in zijn gezicht te zeggen dat je hem leuk vindt, voor beide methodes geldt dat je dat niet zomaar moet doen. Kijk eerst eens even goed of hij jou ook leuk vindt. Flirt een beetje met hem, kijk wat vaker naar hem als hij op het schoolplein staat, lach eens, maak eens een praatje… Als hij hier helemaal niet op reageert, is de kans groot dat hij je niet ziet zitten en is het waarschijnlijk verstandig hem op geen enkele manier te vragen. Reageert hij wel op je, dan heb je kans dat hij jou ook leuk vindt en zou je de stoute schoenen kunnen aantrekken.