Ik weet niet wat ik moet doen

Ik zit met een serieus probleem. Het begon twee maanden geleden. Ik ga elke woensdag naar mijn opa en oma, maar mijn oma speelt de laatste tijd bridge op die dag, dus ik was dan altijd alleen met mijn opa.

Op een dag reden mijn opa en ik naar de bridgeclub om mijn oma op te halen. We reden over de snelweg langs een bos, en mijn opa zei dat we daar een bloemetje zouden plukken voor oma. Dus hij stopte bij een parkeerplaats. Omdat het alΒ laat was, was er helemaal niemand. Opa en ik liepen arm in arm, totdat het me iets te klef werd. Ik probeerde los te komen, maar hij hield me stevig vast. Zijn hand ging richting mijn borsten en daarna naar beneden naar mijn kruis. Ik was zo in shock dat ik niks durfde te doen. Hij vingerde me, en ik moest hem pijpen. Opa deed of er niks aan de hand was, plukte een bloemetje en we reden naar oma. Ik kon niet begrijpen wat er was gebeurd en heb het tegen niemand verteld, omdat ik me zo schaam. Dit was niet het enige. Toen we met familie-uitje naar de dierentuin gingen, moest ik naar de wc. Mijn opa zei dat hij ook moest en liep achter me aan. Ik liep snel de dames-wc binnen en dacht dat ik veilig was, maar mijn opa kwam me achterna, en duwde me een hokje in. Hij vingerde me weer. Ik durfde weer niets te doen en moest zachtjes huilen. Hij drukte me op de wc-pot en likte mijn borsten. Toen ik hem wegduwde, sloeg hij me. Daarna duwde hij zijn piemel bij me naar binnen.Β Ik had nog nooit seks gehad en het deed verschrikkelijk veel pijn. Ik voelde hem klaarkomen en nou ben ik ook bang dat ik zwanger ben. Hoe kom je daar achter? Ik durf dit aan niemand te vertellen en ben elke woensdag ‘ziek’. Mijn moeder begrijpt niet wat er met me aan de hand is en wil dat ik met een psycholoog ga praten. Maar nu komt het ergste: mijn moeder en haarΒ vriend gaan volgende maand op huwelijksreis en ik moet bij mijn opa en oma slapen. Ik durf dit aan niemand te vertellen, help me alsjeblieft! Ik heb er zelfs over nagedacht zelfmoord te plegen. A.

Het moet onmiddellijk stoppen

Maar dat kan alleen als jij erover durft te praten. Het gaat om je opa en dat maakt het extra moeilijk. Want tegen wie kun je het zeggen, zullen ze je geloven? Misschien is het daarom een goed idee om te doen wat je moeder zegt en naar een psycholoog te gaan en daar te vertellen wat er aan de hand is. Die kan je niet alleen helpen bij het zoeken naar een oplossing, maar ook met de verwerking van wat er is gebeurd. Doe dat maar, het is de beste oplossing die jou op korte termijn kan helpen. En koop bij de drogist of apotheek een zwangerschapstest zodat je kunt zien of je wel of niet zwanger bent. Als het voor de huwelijksreis toch nog niet is opgelost, zoek dan iemand anders die je kan helpen. Vraag desnoods of je bij een vriendin mag logeren zodat je niet bij je opa en oma hoeft te slapen. Zoek in ieder geval hulp, want je kunt dit niet in je eentje oplossen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: