Ik heb een tijdje geleden een feestje gehad bij een vage vriend van me. Ik ging samen met een vriendin – voor de zekerheid zodat ik wel iemand kende en niet de hele avond alleen stond.

Dus ik samen met die vriendin naar dat feest. In het begin was het een beetje saai, maar al gauw kwamen er twee leuke jongens onze kant op. Het was zo gezellig en toen bleek dat ze ons wel erg leuk vonden. We gingen met z’n vieren even naar boven om elkaar beter te leren kennen. Dat was achteraf gezien heel stom want je moet nooit met iemand meegaan. Nou wij dus naar boven samen met die jongens en één van die jongens ging nog wat drinken halen. Hij kwam terug en we hebben op het bed gekletst. Ons drankje was op en we werden moe en futloos. We dachten: we gaan even liggen en daarna gaan we naar huis. Vanaf toen ging het helemaal mis. Na een tijdje werden we wakker en we waren naakt en de twee jongens zaten boven op ons. Ze waren ons eerst aan het vingeren en daarna gingen ze helemaal in ons. Omdat we zo moe waren, konden we niet bewegen of schreeuwen. Ik denk dat ze iets in ons drankje gedaan hebben. Nu, twee maanden verder, ben ik al een paar weken over tijd. Ik denk dus dat ik zwanger ben geworden van die jongen. Ik durf het niet tegen mijn moeder te zeggen en ook niet tegen de politie. HELP! Wat moet ik doen? Alsjeblieft help mij! Anoniempje

Jullie zijn het slachtoffer geworden van een zogeheten ‘date-rape’: verkrachting waarbij gebruik is gemaakt van een verdovend middel. En of het nu wel of niet dom was om met die jongens naar boven te gaan, het is NIET jullie schuld! Alleen al daarom is het belangrijk niet te blijven zwijgen, maar het te vertellen én aangifte te doen. Maar nu moet je eerst en vooral voor jezelf zorgen. Ga naar de drogist of apotheek en koop een zwangerschapstest, dan heb je in ieder geval al direct antwoord op je belangrijkste vraag: ben ik zwanger of niet? En daarna is het verstandig om naar de huisarts te gaan om je te laten testen op soa. Dit zijn dingen die je eventueel kunt doen zonder dat iemand dat te weten komt, maar uiteindelijk word je daar zelf opnieuw het slachtoffer van. Je kunt niet zomaar vergeten dat zoiets is gebeurd. Misschien dat het nu de beste manier lijkt, maar uiteindelijk zijn jullie slachtoffer van een verkrachting en daar kun je niet zomaar overheen stappen. Om het vertrouwen in jezelf en in andere mensen (jongens) weer terug te krijgen, moet je hulp zoeken. Zelfs met de hulp van je vriendin die hetzelfde heeft meegemaakt, kun je dit niet oplossen. Ga desnoods samen praten met jullie ouders of iemand anders die jullie kan helpen. In het belang van jullie zelf en andere meisjes die ook het slachtoffer worden van deze jongens: praat erover!