Talk: ‘Ik ben verkracht op de camping’

Ik wil heel graag een vraag stellen. Ik heb namelijk iets meegemaakt wat mijn hele leven heeft veranderd. Laatst stond ik op een camping en daar ben ik door een paar jongens verkracht.

Ik wil heel graag een vraag stellen, ik heb namelijk iets meegemaakt wat mijn hele leven heeft veranderd. Laatst stond ik op een camping en daar ben ik door een paar jongens verkracht.

Ik was zo bang dat ik er niet over durfde te praten. Daarom weten mijn ouders het ook niet. De enigen die het weten zijn een paar van mijn beste vrienden. Ik vind het heel eng en val heel vaak flauw, omdat ik er vaak aan denk. Please help mij. Wat moet ik doen: erover praten of niet?

Wat jij hebt meegemaakt op de camping is echt heel erg en zoiets laat diepe sporen achter. Je zegt het zelf al, je valt vaak flauw en misschien slaap je ook wel slecht of ben je depressief. Het is bijna onmogelijk om zo’n dramatische ervaring in je eentje te verwerken. Gelukkig kun je erover praten met je vrienden, maar zij kunnen niet weten wat jij precies voelt en kunnen je dus ook niet vertellen hoe je dat gevoel weg kunt krijgen. Daar heb je echt professionele hulp bij nodig. Het zou ook verstandig zijn om je ouders te vertellen wat er is gebeurd op de camping. Zij kennen jou beter dan wie dan ook en zullen er altijd zijn om je te helpen. Zij kunnen je ook helpen bij het zoeken naar een psycholoog of therapeut die je kan helpen bij het verwerkingsproces. Daarnaast kun je contact opnemen met Slachtofferhulp (slachtofferhulp.nl of 0900-0101). Zij kunnen antwoord geven op heel veel vragen en je doorverwijzen naar instanties die je verder kunnen helpen. Op de site kun je in het forum praten met lotgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt en dat kan ook heel prettig zijn, omdat je dan weet dat diegene aan de andere kant begrijpt hoe jij je voelt. Praten helpt hoe dan ook. Doe dat dus. Alleen op die manier kun je dat wat jou is aangedaan verwerken en leren hoe je, met deze gebeurtenis als onderdeel van jouw geschiedenis, kunt doorgaan met je leven.  

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen