Ik heb al een jaar een vriend. In het begin was het totale verliefdheid van beide kanten. Nu komt het meer van mijn kant.

Ik app steeds lieve dingen en hij stuurt dan alleen terug: ‘Ik hou ook van jou’. Maar ik wil ook wel eens horen: ‘Ik heb je gemist’, of ‘ik kan niet wachten je te zien’. Ik voel me daardoor echt leeg. Wat moet ik doen om die verliefdheid bij hem weer goed te krijgen? Mij

Als je elkaar nog maar net kent, is alles nieuw, spannend en ben je superverliefd. Naarmate je elkaar langer kent, wordt dat minder. Hoe graag je ook zou willen dat alles nog net zo is als in die eerste weken – het spannende is er nu eenmaal een beetje vanaf. Daarvoor in de plaats komt een ander gevoel dat gebaseerd is op vertrouwen en genegenheid. Jij zou het liefst nog steeds die doldwaze verliefdheid willen vasthouden, compleet met vlinders in je buik en knikkende knieën. Maar dat gaat niet meer zo gemakkelijk. Je kunt tegen je vriend zeggen dat je ook wel eens een andere tekst van hem wilt horen, maar het komt dan niet uit zijn hart. Hij doet het dan omdat jij het graag wilt… Ook lief, maar of jij daar tevreden mee kunt zijn? Wat je wel kunt doen: neem hem mee op een romantisch uitstapje. Ga samen picknicken, wandelen, naar de film, uit eten… Misschien dat de vlinders dan weer even terugkomen. Maar neem het hem niet kwalijk als hij een dag later weer is zoals nu. Dit is de jongen met wie jij verkering hebt. Als je echt van hem houdt, dan accepteer je hem zoals hij is. Lukt dat niet, dan is hij misschien toch niet de ware voor jou.

Lees ook: Verliefd op drie jongens