Ik ben een meisje met een probleem. Er is een jongen met wie ik twee keer verkering heb gehad. Het is nu uit, maar hij gedraagt zich alsof hij mij nog leuk vindt.

Maar hij laat het merken op een domme manier; hij beledigt me met de kleren die ik draag, met de dingen die ik doe en hij beledigt mijn vriendinnen. Ik ben al naar de leraar geweest, maar hij doet er niks aan. Hij (de jongen) is het lievelingetje van de leraar. Hij (de jongen) heeft ongeveer twee weken iets met iemand anders gehad, maar zij heeft het uitgemaakt omdat ze elkaar te weinig zagen. Een vriendin van mij heeft met haar gesproken en zij zei dat hij nog verliefd op mij is. Ik zit bij hem in de klas en moet elke dag tegen zijn kop aankijken. Wat moet ik doen? Robijntje

Hij is niet echt slim bezig. Als je iemands aandacht wilt trekken, moet je dat op een andere manier doen. Maar goed – je wil hem toch niet meer, dus dat is het probleem niet. Negeer hem gewoon. Doe alsof hij niet bestaat, alsof je zijn opmerkingen niet hoort. Dan krijgt hij er vanzelf genoeg van. Als je boos wordt, naar hem kijkt of begint te lachen, heeft hij wat hij wil: aandacht van jou. Door hem te negeren, maak je hem duidelijk dat je niets met hem te maken wilt hebben.

Lees ook: Verliefd op mijn ex