Ik heb een mega groot geheim: ik ben verliefd op de gymleraar. Oké, verliefd is een beetje overdreven, maar ik vind hem wel leuk. Alleen is het probleem dat het net lijkt of hij ook interesse in mij heeft.

Hij kijkt de hele tijd naar mij en vraagt allerlei dingen aan me, ook als ik geen gym heb en we elkaar tegenkomen. Eén keer was ik per ongeluk tegen hem aan gebotst en toen zeiden we allebei sorry. Daarna keken we allebei om. Ik schrok dat hij ook omkeek, dus ik keek gauw weer weg. Ik wil niet verliefd op hem worden en hij is trouwens verloofd. Hoe moet dat nou?

Elke keer als ik gym heb ga ik er met tegenzin heen. Dan ben ik bang dat ik op een dag echt verliefd op hem wordt. En dan? Niemand weet hier van. Als hij het merkt schaam ik me echt te pletter. Ik wil hier zo snel mogelijk vanaf en gewoon met hem omgaan als de andere kinderen. Jullie kunnen wel zeggen dat ik hem gewoon moet vergeten, maar dat kan ik niet. Ik probeer dat wel steeds, maar als ik dan weer gym heb komt het hele gevoel voor hem terug. Het is echt heel moeilijk… Een onmogelijk verliefd meisje

Wat voor advies wil je? Je wilt hem niet vergeten, maar je wilt ook niet verliefd op hem worden… Daar tussenin bestaat niets. Je kunt niet ‘een beetje verliefd’ op hem worden. Bovendien: hij is verloofd én hij is je leraar. Als hij verliefd zou worden op een leerling kan hij zijn baan kwijtraken. Hij is dan niet professioneel met zijn werk bezig. En als jij jonger bent dan 16, is het zelfs strafbaar. Zet hem dus uit je hoofd. Kijk naar hem alsof het gewoon een ‘lekker ding’ is die je normaal gesproken als een poster aan de muur zou hangen. Hij is net zo onbereikbaar als al die MTV-hunks.