Ik ben een meisje en smoorverliefd op mijn gymleraar. Hij is 16 jaar ouder, maar hij heeft geen kinderen of vriendin/vrouw. En ik kan het echt niet langer volhouden om dit geheim te houden.

Mijn twee beste vriendinnen weten ervan. Maar ik weet echt niet wat ik moet doen. Eentje zegt dat ik het moet vertellen, want dan zal ik me opgelucht voelen. De ander zegt dat het lastig wordt met de lessen enzo. Dus wat moet ik doen? Ik ben bang voor zijn reactie en dat hij het misschien aan iemand vertelt.

Het feit dat hij vrijgezel is, is nog geen reden om te denken dat hij misschien beschikbaar zou zijn voor jou, want dat is hij niet! Hij is je gymleraar en heeft daardoor een gezagsverhouding met jou. Hij mรกg geen relatie beginnen met een van zijn leerlingen. Dat kan hem zijn baan kosten. Zelfs als de gevoelens wederzijds zouden zijn โ€“ en die kans is klein; waarschijnlijk ziet hij jou gewoon als een van zijn leerlingen โ€“ dan kan een relatie met jou grote problemen voor hem opleveren. Je schrijft niet hoe oud je bent, maar als je jonger bent dan 16, is hij dan zelfs strafbaar. Hoe moeilijk ook: zet hem uit je hoofd.ย 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: