Ik was een tijdje verliefd op een van mijn leraren, ik zal niet zeggen welke want dan weet misschien iedereen wie het is en wie ik ben en dat wil ik niet. Hij is 24 en ik ben 15.

Ik was een tijdje verliefd op een van mijn leraren, ik zal niet zeggen welke want dan weet misschien iedereen wie het is en wie ik ben en dat wil ik niet. Hij is 24 en ik ben 15. Hij is dus wel 9 jaar ouder dan ik ben, maar ik vind hem nog steeds best wel jong. Elke les lachte hij naar mij en dan kreeg ik ook wel eens een knipoogje. Op een dag moest ik nablijven, maar ik had geen idee waarom. Toen we samen in een lokaal waren, vroeg ik wat er was. Hij zei dat hij mij erg aantrekkelijk vond en dat hij wist dat ik hem leuk vond. Daarna ging het allemaal heel snel. Hij bracht mijn handen naar zijn kruis en liet mij zijn broek losmaken. Ik liet het gebeuren en trok hem af. Toen hij klaarkwam, werd ik helemaal opgewonden. Ik kleedde me uit en hij kwam in me. Het was mijn eerste keer en het was fantastisch. Toen we iemand op de gang hoorden, kleedden we onszelf aan. Hij zei dat het een vergissing was en dat ik het niemand mocht vertellen. Wat moet ik nu? Ik heb geen spijt van wat er is gebeurd. Anoniem

Wat jouw leraar heeft gedaan, is heel erg fout! Hij kan en mag zoiets niet doen. Deze ‘vergissing’ kan grote gevolgen hebben. Jij bent minderjarig, hij is volwassen. Bovendien is hij jouw leraar en ben je op school afhankelijk van hem. Volgens het strafrecht betekent dit dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn ‘afhankelijkheidsrelatie’ met een leerling. De rechter zal deze gebeurtenis niet zomaar als een ‘vergissing’ beschouwen. De situatie waarin je nu zit, is heel moeilijk. Je was (bent nog steeds?) verliefd op hem. Misschien dat je deze ervaring nu als fantastisch ervaart, maar hoe zit dat met de toekomst? Je hebt (nog) geen spijt van wat jullie hebben gedaan, maar dat kan veranderen. En dan wil je misschien alsnog vertellen wat er is gebeurd. De keuze om het wel of niet geheim te houden ligt helemaal bij jou. Je bent niet verplicht het te melden, maar er is wel iets gebeurd dat echt in alle opzichten fout is. Jij hebt er misschien geen problemen mee, maar wat als hij het bij een ander meisje probeert? Nogmaals, de keuze of je het vertelt ligt bij jou, maar het is zeker niet iets dat nog een keer mag gebeuren!

Lees ook: Leraar + leerling = verboden