Ik ben een meisje van 17 jaar. Toen ik 15 was ben ik zwaar verliefd geworden op een superleuke jongen. Hij stuurde mij leuke cadeaus en lieve sms-jes. Een tijdje later dwong hij mij de prostitutie in te gaan.

Dat heb ik gedaan, maar nu wil ik er eigenlijk mee stoppen. Maar omdat ik zoveel van hem hou en hij nog steeds heel lief voor mij is, kan ik dat gewoon niet. Wat moet ik doen? En is hij nou een loverboy? Een superverliefd meisje

Ja, hij is een loverboy. Je zegt dat hij je dwingt om in de prostitutie te werken. Dat doe je dus niet vrijwillig. Zolang je nog werkt, is hij lief voor je. Dat verandert waarschijnlijk als je hem vertelt dat je wilt stoppen met werken. Grote kans dat hij dan opeens niet meer zo lief is. Misschien lijkt het op dit moment overdreven, maar zorg er voor dat je een mogelijkheid hebt om te vluchten als dat nodig is. Er is op dit moment één opvanghuis in Nederland dat direct hulp en onderdak (op een geheim adres) biedt aan meisjes en jonge vrouwen die het slachtoffer zijn van loverboys. Dat is Asja. Ze zitten in Leeuwarden, maar ze helpen meisjes in het hele land. Bij hen kun je ook terecht met vragen over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Asja heeft heel veel ervaring en kan je direct helpen. Je kunt hen bereiken via telefoonnummer 058-2130384.
Even voor de duidelijkheid: wat jouw vriendje doet is strafbaar, zeker omdat je minderjarig bent. Hij kan daarvoor een maximale straf van 10 jaar krijgen. Jij bent zelf níet strafbaar! Je kunt dus ook altijd de hulp van de (zeden)politie in jouw woonplaats inschakelen. Zij kunnen je ook doorverwijzen naar een hulpverleningsinstantie bij jou in de buurt. Op dit moment hou je nog vreselijk veel van hem, maar er komt waarschijnlijk ook een moment waarop je je realiseert wat hij je heeft aangedaan. Dan kun je aangifte doen. Nu is het echter belangrijker dat jij veilig uit deze situatie komt. Bel dus eerst naar Asja voordat je hem gaat vertellen dat je wilt stoppen met werken. Zij kunnen je helpen!