Ik ben zelf een meisje van 16 en ik ben verliefd op een meisje van 21. Ik weet al lang dat ik bi ben, maar durf het aan niemand te vertellen. Zelfs niet aan iemand van mijn vriendinnen of mijn ouders.

Ik zit er heel erg mee, want al die gevoelens krop ik op en ik ben heel de tijd gespannen en gevoelig. Normaal zou je gelukkig moeten zijn als je verliefd bent, maar als je voor het eerst echt verliefd bent op een meisje, dan is dat wel iets anders. Ik heb geen idee hoe ik dit aan iemand moet vertellen, want iedereen verwacht dat ik hetero ben, omdat ik altijd vriendjes heb gehad. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Verliefd zijn is niet altijd leuk. Vaak is verliefdheid ook verwarrend en soms zelfs beangstigend. Zeker als het gaat om een verliefdheid die niet als ‘normaal’ wordt beschouwd. Je zegt niet of de verliefdheid ook wederzijds is, maar als dat wel het geval is, word je waarschijnlijk heen en weer geslingerd tussen het fijne gevoel als je bij haar bent en het gevoel dat je de liefde verborgen moet houden. Toch komt er een moment waarop je ‘uit de kast’ moet komen. Al is het maar om jezelf te bevrijden van alle spanningen waar je nu onder gebukt gaat. Kijk eens op een van de websites over homo- en biseksualiteit. Daar vertellen andere jongeren hoe zij jouw probleem hebben aangepakt en kun je ook praten met mensen die hetzelfde meemaken als jij. Dan heb je niet het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: