Ik heb een heel lieve vriend, maar ik woon in de buurt van Groningen, en hij in Rotterdam. Ik woon bij mijn vader en ga zo nu en dan naar mijn moeder, in de buurt van Enschede. Daar heb ik lang gewoond en heb ik heel lang een vriend gehad, mijn eerste echte liefde. Maar sinds kort mis ik hem heel erg en krijg ik hem niet uit mijn hoofd.

We hadden echt een perfecte relatie en ik heb altijd spijt gehad dat 't uit is. We hebben geen contact meer, maar ik weet wel dat hij sinds kort een vriendin heeft. Ik weet echt niet wat ik moet doen, ik ben nog helemaal verliefd op hem. Anoniem

Het is heel verleidelijk om de relatie met je ex-vriend te idealiseren. Zeker als je huidige vriend veel verder weg woont en je hem misschien meer moet missen dan je zou willen. Dat zal anders zijn geweest met je ex. Die kon je in ieder geval zien als je bij je moeder was. En zo zijn er misschien wel meer dingen die veel mooier lijken dan ze misschien in werkelijkheid waren. Want de realiteit is dat het uit is. Dat heeft ook een reden. Er is een moment geweest waarop een van jullie beiden heeft besloten om niet verder te gaan met deze relatie. Dus zo perfect kan de relatie niet zijn geweest. Het feit dat hij nu een nieuwe vriendin heeft, helpt natuurlijk ook niet. Eigenlijk ben je een beetje jaloers en daardoor ga je het beeld van je ex mooier maken dan het is. Probeer om te beginnen zelf weer vaste grond onder de voeten te krijgen en kijk ook eens naar de minder leuke kanten van je vorige relatie. Als je dan nog steeds zo verliefd op hem bent, vertel hem dan over jouw gevoelens. Grote kans dat hij je dan vertelt dat die gevoelens niet wederzijds zijn en je op die manier van die wolk af laat vallen.

Lees ook: 6 tekenen dat je je ex geen tweede kans moet geven