zus aandacht verliefd op vriendin verlegen flirten girls nicht irritante vriendin

Talk: ‘Ik ben verliefd op mijn vriendin’

Ik heb een soort van dilemma. Iedereen in mijn omgeving heeft het maar over jongens en zo, maar ik ben er een paar maandjes geleden achter gekomen dat ik bi ben. Geen probleem, maar nu vind ik een meisje leuk dat een goede vriendin van mij is.

Wat moet ik doen?

Ik heb een soort van dilemma. Iedereen in mijn omgeving heeft het maar over jongens en zo, maar ik ben er een paar maandjes geleden achter gekomen dat ik bi ben. Geen probleem, maar nu ben ik verliefd op een goede vriendin van mij.

Zij is ook bi en dat valt soms ook best op. Ik liet een keer een filmpje zien van mijn broer en toen zei ze: ‘Je bent veel knapper dan je broer, je bent echt een mooi meisje.’ Daarbij deed ze ook mijn haar achter mijn oor. We doen best veel met elkaar, eigenlijk ben ik bijna altijd bij haar. Ik wil haar vertellen dat ik haar leuk vind, omdat ik vind dat ze het moet weten. En als het wederzijds is, is het natuurlijk helemáál geweldig. Maar hoe moet ik het haar vertellen? En waar en wanneer?

Anoniem

Wat leuk dat je verliefd bent op je vriendin!

Als je het eng vindt om het rechtstreeks aan haar te vertellen, kun je haar ook op andere manieren laten merken dat je haar ook op een andere manier dan alleen als goede vriendin leuk vindt. Zij doet dat ook. Eigenlijk is ze een beetje met je aan het flirten. Het lijkt er op dat ze wacht op een reactie van jou. Waarschijnlijk hoeft er niet heel veel te gebeuren om duidelijkheid te krijgen over wat jullie voor elkaar voelen. Als ze nog eens met haar hand door je haar strijkt, reageer daar dan op door haar te laten merken dat je dat fijn vindt. Of breng het onderwerp een keer oppervlakkig ter sprake. Als jullie zulke goede vriendinnen zijn, dan komt het onderwerp liefde vast wel eens ter sprake. Dan kun je altijd zeggen dat jij op jongens én meisjes valt, en begrijpt ze vast heel goed wat je daarmee bedoelt.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij adviseren?

Gerelateerde artikelen