Ik ben verliefd op een jongen bij wie ik in de eerste en de tweede klas zat. Het probleem is alleen: ik weet niet of hij ook op mij verliefd is. Dat lijkt misschien niet zo’n groot probleem, maar dat is het wel.

In de tweede plaagde hij me door heel sloom 'Hoi + mijn naam' te zeggen. Dat deed hij, omdat een vriendin van mij niet zo snel praat en omdat hij mij wilde klieren. Op het schoolfeest, voor de derde klas dus, zocht hij me constant op. Hij sloeg zijn arm om me heen en wilde met me dansen. Daarna ben ik verliefd op hem geworden. Het lijkt misschien wel of hij ook op mij is, maar ik ben bang dat hij het gewoon deed om mij te klieren, nog steeds dus. Ik durf het aan niemand te vertellen, omdat ik hem dus eerst echt niet mocht. Ik weet gewoon echt niet wat ik moet doen, dus kunnen jullie me helpen? Een wanhopig en verliefd meisje

Hij ziet je in ieder geval staan, dat is alvast een pluspunt. Jongens die verliefd zijn, proberen vaak op heel vreemde manieren aandacht te trekken. Bijvoorbeeld door te gaan klieren. Of hij je echt meer dan leuk vindt, dat kan niemand je vertellen, daar zul je zelf achter moeten zien te komen. Je kunt beginnen met hem een beetje meer aandacht geven dan normaal… Eens kijken hoe hij daar op reageert. Kijk hem eens wat langer diep in zijn ogen. Draait hij zijn hoofd weg? Dikke kans dat die grote mond heel verlegen wordt als hij merkt dat je hem ziet staan. Een gesprekje doet vaak ook wonderen, zeker als dat even onder vier ogen gebeurt. Geef hem dus een beetje van de aandacht waar hij om vraagt, dan merk je vanzelf hoe het tussen jullie staat.

Lees hier: waarom het zo leuk is om verliefd te zijn