Ik ben verliefd op een jongen. Hij heet Mike. Het probleem is, ik ken hem niet. Hij zit bij me op school en zit in 1A en ik heb nog nooit echt met hem gepraat.

Als ik hem zie of langs hem loop krijg ik helemaal kriebels in mijn buik. Soms loop ik expres tegen hem aan en zeg dan: ‘O, sorry ik had je niet gezien!’ Hij reageert dan ook niet. Ik zit er echt mee en weet echt niet wat ik wil doen! Dikke kus, S.

Tegen hem aan botsen is op zich wel een goede truc om zijn aandacht te trekken, maar je moet wel opletten dat je het niet te vaak doet want dan denkt hij waarschijnlijk: daar heb je dat stomme kind weer dat nooit uitkijkt waar ze loopt… Als je wilt dat hij je ziet, moet je ervoor zorgen dat hij naar je kijkt. Er zijn natuurlijk heel veel trucs die je kunt uitproberen, maar het is toch het makkelijkst om te proberen écht met hem in contact te komen. Je weet al hoe hij heet, weet je ook wat zijn hobby’s zijn, waar hij voetbalt, wie zijn vrienden zijn? Hoe meer je over hem weet, hoe beter je dat kunt gebruiken om hem te versieren. Als je bijvoorbeeld weet dat hij een kei is in wiskunde, kun je hem vragen of hij je een keer wil helpen met iets dat jij heel moeilijk vindt. Of je gaat ‘toevallig’ kijken als hij aan het sporten is en juicht het hardst als hij iets doet. Zo ziet hij beter dat je hem leuk vindt dan wanneer jij een struikelblok bent…

Lees ook: flirten als een pro in 10 stappen