Wat jij wilt hebben, kun je krijgen. Dat wil zeggen, als je een beetje lef en geduld hebt. Met deze cursus wikkel jij in zeven dagen je droomboy (of girl) om je vingers. Wedden?!

DAG 1. Graven

Om je doel te bereiken moet je eerst weten waar hij allemaal mee bezig is. Je kunt natuurlijk mensen uithoren wat hij in zijn vrije tijd allemaal doet of in de buurt van zijn vrienden staan en hun gesprekken afluisteren. Natuurlijk kun je ook op Instagram, Facebook of Twitter veel info achterhalen, zoals:
– zijn hobby’s, muziek, sport (voor handige gespreksonderwerpen)
– waar hij het liefst uithangt (dat wordt ook jouw favo chillplek)
– heeft hij een weekendbaantje? (kun je later argeloos voorbij lopen…)

DAG 2. Aan het werk!

Verwerk al je gevonden gegevens zorgvuldig. Bijvoorbeeld: als hij een fan van Ajax is, is het wel makkelijk om te weten wie er in het elftal zitten en op welke plaats ze staan in de competitie. Is hij helemaal fan van Kanye West, dan is het misschien goed om een paar nummers van hem te luisteren op Spotify zodat je weet waar je over praat.

DAG 3. Paden kruisen

Als het goed is, voel je je al een beetje zelfverzekerder omdat je hem al wat beter kent. Je hoeft ‘m nog niet aan te spreken, maar zorg er wel voor dat jullie paden elkaar een aantal keren (heel toevallig) kruisen vandaag. Zorg dat hij je ziet!
Op school: loop heel bewust langs hem, geef ‘m één van jouw kleine lieve blikken en vergeet niet naar hem te glimlachen!
Onderweg: moet hij dezelfde richting op fietsen na school? Ga op tijd weg zodat hij je kan inhalen (niet te snel fietsen dus). Ga je met de bus of tram? Ga dan naast ‘m zitten of in z’n buurt staan.
Bij z’n bijbaantje: je weet waar hij werkt. Als je de mogelijkheid hebt om in z’n vizier te komen, moet je dat doen. Vult hij de vakken in de supermarkt, dan bied je je moeder aan om boodschappen te doen. Werkt-ie bij de patatzaak, dan laat je natuurlijk je avondeten schieten voor een patatje!

DAG 4. Let’s talk!

Als het goed is, heeft hij al iets in de gaten. Tenzij hij helemaal blind is natuurlijk… Hij heeft je opgemerkt en gezien. De volgende stap: jullie gaan praten! Kies plaats en tijd exact uit en zorg ervoor dat je weet wat je wilt zeggen. Als je weet dat hij van zes uur tot half acht moet werken, ga je tegen het einde van zijn dienst naar hem toe. Wacht tot al zijn collega’s bij hem uit de buurt zijn, dan kun je niet gestoord worden. Doe alsof het om een toevallige ontmoeting gaat…
Misschien is het makkelijker om hem op school aan te spreken. Vraag hem of hij je iets wil uitleggen van een bepaald vak (waarvan jij inmiddels weet dat hij daarin de beste van de klas is). Als het gesprek eenmaal loopt, kun je indruk maken met jouw kennis over zijn favoriete voetbalteam, muziek of wat dan ook!

Lees ook: 10 dingen om over te praten met een jongen

DAG 5. Op de plaats, rust!

Even een dagje afkoelen, anders valt het iets te veel op. Je hebt hem de laatste dagen tenslotte heel vaak gezien. Allemaal opzet, maar dat mag hij niet weten! Hij moet je vandaag even missen. Dus even niet naar buiten tijdens de pauze en niet blijven hangen na schooltijd. Wedden dat hij zich afvraagt waar je bent?

DAG 6. Bellen en mailen

Pak je phone en app hem! Zorg ervoor dat je precies weet wat je gaat appen. Je kunt bijvoorbeeld wat puntjes op papier zetten waar je het over kunt hebben. Herinner hem eraan waar jullie laatst over gesproken hebben en stuur een paar keer verlegen smilies. Uiteindelijk kun je hem vragen of jullie elkaar misschien ergens kunnen ontmoeten. Doe dan meteen een voorstel en zeg hem wáár je wilt afspreken. Jongens vinden zelfverzekerde girls leuk!

Lees ook: What to do op de eerste date?

DAG 7. D-Day

Het is dé dag van jullie date!!! Je sterft natuurlijk van de zenuwen, maar met deze tips gaat het zeker goed.
Kies je kleren: zoek kleren uit waarin je je goed voelt. Als je nooit pumps draagt, struikel je gegarandeerd als je ze nu wél aantrekt. In een te korte en te strakke mini ben je de hele tijd bang voor inkijk en een strak shirt duwt je borsten plat. Kies dus het beste uit je kledingkast.
Even wachten: het is chic om een beetje te laat te komen. Liever vijf minuten te laat dan vijf minuten wachten en zweten.

Gespreksonderwerpen: bedenk van tevoren alvast een paar gespreksonderwerpen, om awkward stiltes te vermijden. Als het klikt, loopt het gesprek vanzelf.
De zoen: het is helemaal jouw keuze of je wel of niet zoent tijdens de eerste date. Ga op je eigen gevoel af!
Wees jezelf: dit is toch wel de belangrijkste tip! Je kunt je wel anders voordoen, maar je wilt toch ook dat hij je leuk vindt zoals je bent?