Ik heb een probleem en ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik heb een paar maanden geleden verkering gehad met een jongen.

Hij zit bij mij op school en bij vriendinnen van mij in de klas. Hij had me toegevoegd op Facebook en ik kende hem eerst niet. Dus ik vroeg wie hij was. Hij zei dat hij me wel eens gezien had en dat hij me via via kende. Ik raakte in gesprek met hem, later ook op whatsapp. Die avond kreeg ik ook verkering met hem. Dom ja, want ik kende hem pas 5 uur. Twee dagen daarna hebben we gezoend. Dat was voor mij de eerste keer. Maar ik hoorde diezelfde dag allemaal verhalen over hem. Dat hij me zou gebruiken, dat hij alleen maar met me was om te zoenen en dat hij de volgende dag weer een ander meisje zou zoenen. Een vriendin van mij zei dat ik het niet moest geloven. Ik geloofde haar, want zij kent hem vrij goed. Een dag later maakte hij het uit. Toen wist ik dat het allemaal waar was. Nu vind ik weer een jongen leuk en hij mij, maar ik durf hem niet te vertrouwen door al die dingen. Ik denk bij elke jongen: zou deze mij ook gebruiken? Hebben jullie tips of raad, want ik zit hier echt mee!
X anoniem

Gelukkig zijn niet alle jongens zoals jouw eerste vriendje, al slaat zo’n eerste keer natuurlijk wel een flinke deuk in je vertrouwen in jongens. Het kan in ieder geval geen kwaad om de tijd te nemen een jongen beter te leren kennen, voordat je begint met zoenen en meer. Daarmee loop je niet alleen minder risico om je β€˜gebruikt’ te voelen, je vriendje bewijst door te wachten ook dat hij echt wel om je geeft. Probeer het gerust nog een keer, maar doe het rustig aan. Grote kans dat het dan wΓ©l leuk is!