Toen ik een jaar geleden in Turkije was, is er iets gebeurd waar ik heel erg mee zit. Het was op een avond toen ik gewoon in het hotel was, maar dan buiten. We waren net terug van een show en mijn vriendin moest naar de wc.

Toen liep ik dus even alleen op een afgelegen paadje naar het restaurantje waar mijn ouders waren. Omdat ik blond haar heb, val ik best wel op in zo'n land – dat heeft bijna iedereen met blond haar. Maar die avond kwamen er twee mannen van rond de veertig – erg eng! – naar mij toe, pakten mijn hand en gaven er een natte kus op. Een kus met  hun tong dus! Ik vond het heel vies, maar durfde mijn hand niet weg te trekken. Toen gingen ze best wel dicht om mij heen staan en vroegen ze me om mee te gaan. Ik kon niet goed Engels en toen zei ik dus: 'Ik moet nu naar mijn ouders.' Ze herhaalden de vraag en ik gaf ook weer hetzelfde antwoord. Toen zeiden ze: 'Dan kom je daarna.' Ik zei nee. Toen pakten ze mijn hand vast en stelden dezelfde vraag. Ik antwoordde dus opnieuw hetzelfde. Toen lieten ze me los en ik ben toen snel naar het restaurantje gelopen. Het klinkt niet zo erg, lijkt het, maar ik zit er heel erg mee. Ik had het gevoel dat ze seks met mij wilden! Nu, als ik er aan denk, moet ik heel hard huilen, maar ik durf het niet te zeggen tegen mijn ouders… Help mij please. Een bange vis

Waarom durf je het niet tegen je ouders te zeggen? Jij bent niet degene die iets verkeerd heeft gedaan, jij hebt absoluut geen schuld. Er is gelukkig niets gebeurd omdat je zelf zo dapper bent geweest om nee te zeggen, maar het is logisch dat je flink geschrokken bent. En dan helpt het als je er met iemand over kunt praten. Vertel het alsnog, tegen je ouders of tegen iemand anders. Je kunt niets meer veranderen aan wat er is gebeurd, maar het lucht wel op als je over de schrik en de angst kunt praten. Misschien dat je dan ook minder bang bent.

Lees ook: GIRLZ Talk – Aangerand