Yep, we’ve all been there… je ziet je crush door de gang lopen en ineens begint je hart als een gek te kloppen. Moet je iets zeggen? Zal hij naar je glimlachen? Eeeeennn… hij is weer weg. Goed nieuws: het hoeft niet altijd zo te gaan. GIRLZ heeft voor jou de vier beste tips op een rijtje gezet, zodat jij lekker cool blijft als jouw crush voorbijloopt.

#1. Draag kleren die lekker zitten en waar jij je zelfverzekerd in voelt. Als je alleen al bij het zien van je crush supernerveus wordt, waarom zou jij het jezelf dan moeilijk maken door iets te dragen waar jij je totaal niet relaxed in voelt? Bij het dragen van je favoriete outfit straal jij zelfvertrouwen uit en zul je je meer kunnen ontspannen.

#2. Vergeet niet dat hij gewoon maar een boy is. Oké, hij lijkt misschien mister Perfect met zijn prachtige ogen, brede glimlach én gevoel voor humor. Maaaaar, hij is het niet. Ook hij kan nerveus worden, heeft slechtere dagen en weet niet altijd zo goed wat hij moet zeggen – net als jij. Je hoeft hem hiermee geen slecht gevoel te geven, maar het is wel goed om te onthouden dat hij ook maar een mens is en je gewoon een normaal gesprek met hem kunt aangaan.

#3.  Wees niet overdreven flirterig, ook al denk je dat dit de enige manier is om zijn aandacht te trekken. Hoewel dit soms goed kan werken, kan het ook snel vermoeiend worden. Wees dus voorzichtig. Je hebt op de basisschool vast wel eens één van je crushes belachelijk gemaakt, zodat hij het niet in zijn hoofd zou halen dat jij hem stiekem eigenlijk wel zag zitten. Helaas gaat deze strategie nu niet meer werken… Just be yourself!

#4. Stress je al als je alleen maar óver je crush praat? Dan zal je hart vast hyper tekeergaan als je mét hem praat. Begin daarom over luchtige dingen die jullie beiden interesseren. En als je echt héél nerveus bent, plan dan een goed moment om een gesprek met hem aan te knopen. Zie je hem bijvoorbeeld in de pauze, houd hem dan tegen door te vragen wat het huiswerk ook alweer was. Als je over een onderwerp begint waar jullie beiden over mee kunnen praten, maak je het jezelf veel gemakkelijker. En wie weet bloeit er dan wel iets moois op! 😉

Lees ook: 10 dingen die alle girls doen wanneer ze een crush hebben