Ik heb ontdekt dat mijn zus vrijt met haar vriendje. Nu zul je je afvragen: wat is daar mis mee?, maar ik vind de gedachte eraan vies. Ik kan er niet tegen.

Ik vind mezelf nogal ‘gevoelig’ op het gebied van seks. Ik ben zelf 14 en heb een vriendje. Wij zoenen vaak en we doen ook aan ‘experimentjes’. Maar nu is mijn vraag: ben ik overgevoelig? Het is ook net alsof ik er moeite mee heb dat mijn zus ‘het’ doet, terwijl dat heel normaal is als je een vriendje hebt. Hoe komt het dat ik er moeite mee heb en dat ik het vies vind? Een (over?)gevoelig Kreeftje

Als je een zwangere vrouw ziet lopen, krijg je dan ook meteen een gevoel van walging omdat duidelijk aan haar te zien is dat ze seks heeft gehad? Het hoeft geen overgevoeligheid te zijn, misschien heb je gewoon een rijke fantasie. Bij de gedachte dat jouw zus seks heeft met haar vriend, zie jij misschien meteen beelden erbij en dat kan inderdaad shocking zijn. Bekijk het eens op een andere manier: jij hebt een vriendje en jullie doen ook aan ‘experimentjes’. Je ouders hebben ook seks en als de relatie tussen je opa en oma goed is, zal het ook nog wel gebeuren dat ze af en toe dingen in bed doen die jij je niet kunt voorstellen. Bij de gedachte dat je zus (of je ouders, je opa en oma, je buren…) seks heeft, kun je een gevoel van walging krijgen. Je ziet het als het ware voor je. Probeer dat beeld los te laten. Mensen hebben seks ja, maar stap over die gedachte heen en probeer je vooral geen voorstelling te maken van hoe dat er uit zou kunnen zien. Zodra je er beelden bij gaat bedenken, wordt het snel walgelijk. Concentreer je dan snel op iets anders, zet een lekker muziekje op of ga tv kijken. Dan hoef je niet te denken aan wat je zus allemaal doet.