Of ze nou van een andere planeet komen of niet; jongens blijven aparte wezens. Ze doen het één, bedoelen het ander en willen wéér wat anders. Gelukkig vervallen de boys vaak in dezelfde patronen en kunnen we ze zo toch een klein beetje ontcijferen. Want als ze je leuk vinden, laten ze dat soms op aparte manieren weten…

Situatie 1: hij negeert je
Elke pauze loop jij met je vriendinnen rondjes door de schoolgangen, op zoek naar jullie hunks om er dan zo vaak mogelijk voorbij te lopen en van het uitzicht te genieten. Die leuke boy ziet dat jij naar hem kijkt, maar in plaats van terug te kijken staart hij wat naar de grond.

Vindt hij je leuk? Het kan zijn dat je gewoonweg nog niet genoeg zijn aandacht getrokken hebt. Misschien kun je eens proberen om hem aan te spreken met een vraag over huiswerk. Maar misschien vindt hij jou ook superleuk en heeft hij nog niet de moed bij elkaar kunnen rapen om je aan te spreken. Want ja, ook jongens kunnen verlegen zijn! Knoop dus gewoon een keertje een casual gesprekje aan, dat kan nooit verkeerd gaan.

Lees ook: Deze boys moet je ontwijken

Situatie 2: hij pest je
Het eeuwenoude gezegde ‘meisjes plagen, kusjes vragen’ gaat nog steeds op. Dus als je een propje papier naar je hoofd gegooid krijgt onder de les en, als je om je heen kijkt naar de dader, alle aanwijzingen naar die enorm leuke boy leiden (hij kijkt fluitend naar het plafond en tikt met zijn vingers op zijn tafeltje) is dat eerder goed nieuws dan slecht. Ditzelfde geldt voor als hij in de gang per ongeluk expres tegen je aan botst waardoor je een metertje of wat uit je richting geduwd wordt.

Vindt hij je leuk? Nou zijn dit natuurlijk zeer vriendelijke pesterijen. Als iemand je rugzak met complete inhoud in de prullenbak in de kantine kiepert, is de kans zeer klein dat diegene dit doet omdat hij je leuk vindt. Maar is hij je aan het plagen, dan zou het zomaar kunnen zijn dat jullie binnenkort hand in hand in de bioscoop zitten voor een date!

Situatie 3: hij kijkt bij je af
Een afstudeerdiploma voor botanicus zal er nooit aan jouw muur prijken, maar om de één of andere reden vindt die cutie op de derde rij het toch altijd nodig om na de biologieles naar je toe te komen en om je aantekeningen te vragen.

Vindt hij je leuk? Je dacht toch niet echt dat hij je aantekeningen vroeg om ze over te schrijven hè! Tenzij je wel een carrière in de biologische wereld ambieert en je inderdaad weet waar het over gaat als de leraar het over aërobe dissimilatie heeft. Maar het ligt toch meer voor de hand dat deze boy vooral oog voor jou heeft en niet je schoolwerk. Nodig hem eens uit om samen huiswerk te gaan maken, dan merk je vanzelf wat zijn bedoelingen zijn.

Lees ook: 8 tekenen dat hij met je flirt

Situatie 4: hij doet stoer
Het lijkt wel alsof je prins elke dag een geweldig avontuur beleeft en zeker eens per week iemands leven redt. Want als je ‘toevallig’ een verhaal opvangt dat hij tegen zijn vrienden vertelt, gaat het altijd over één van zijn geweldige acties. Daarbij toont hij zijn matties geregeld de nieuwste kickboks-kunsten, trappen en stoten die hij eerder die week geleerd heeft.

Vindt hij je leuk? Je hebt hier sowieso te maken met een macho, maar dat hoeft niet per se verkeerd te zijn. Deze boy hoeft helemaal geen vechtersbaasje te zijn, het kan ook zo zijn dat hij last heeft van territoriumdrift. Met zijn stoere verhalen en het showen van zijn sterke kant laat hij zien dat hij zijn meisje zal beschermen tegen de kwade buitenwereld. Geef hem een keer een complimentje over zijn gespierde armen, voor je het weet lig je er in!

Situatie 5: hij staart je aan
Nét als jij van de trap struikelt en je weer overeind probeert te kruipen heb je oogcontact met die lekkere hunk. Nét als in de les je tas omvalt en je tampons over de grond rollen kruist jouw blik de zijne. Nét als je tijdens een tentamen om je heen zit te kijken met je vinger in je neus zie je dat zijn ogen op jou gericht zijn. En nét als je met je iets te diepe decolleté je pen opraapt die op de grond is gerold kijkt hij naar jouw… Nou ja, misschien niet naar je ogen maar in elk geval wel jouw kant op.

Vindt hij je leuk? Het is toch best opmerkelijk dat in een klas van dertig leerlingen voor die leuke boy alleen jij bestaat. Het is logisch dat jij op beschamende momenten zijn aandacht trekt, aangezien dan alle ogen in de klas op jou zijn gericht. Maar als hij wel heel vaak naar je zit te staren in plaats van naar zijn wiskundesommen, kan het bijna niet anders dan dat hij je ontzettend leuk vindt! Werp hem eens een lief glimlachje toe als je weer eens oogcontact hebt. Krijg je er eentje terug, dan zit je gebakken.

Situatie 6: hij praat met je vriendinnen
Op de één of andere manier is die cutie waar jij zo leuk oogcontact mee had nu in gesprek met een vriendin van je. Huh? Je vriendin heeft dit uiteraard niet zo geregeld, zij weet dondersgoed dat ze niet achter jouw projectje aan mag zitten en probeert jou in het gesprek te betrekken. Deze pogingen lopen tot niets uit, want behalve een beleefd glimlachje krijg je niet veel uit deze jongen.

Vindt hij je leuk? Misschien vindt hij gewoon je vriendin leuk in plaats van jou. Daar kan je prins ook niets aan doen,  hij weet niet dat jouw agenda vol staat met zijn naam, hartjes en pijltjes. Maar jongens kunnen soms ook heel sneaky zijn en een heuse strategie toepassen om te krijgen wat ze eigenlijk willen: jou. Want ga zelf maar eens na, wil jij hem niet nog meer nu je denkt dat hij in een ander geïnteresseerd is? Geef je niet te snel gewonnen, maar zoek uit hoe hij het spelletje speelt.

Lees ook: Help! Waarom vindt hij mij niet leuk?