Ik zit met een brandende vraag en ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Het zit zo, ik ben dertien en probeer mezelf soms te vingeren. Eerst wist ik nog niet waar ik precies mijn vinger in moest ‘steken’, maar sinds ik een spiegeltje gebruik, gaat het al stukken beter. Ik lees jullie blad nu al een paar jaar en ik lees vaak dat meisjes gaan bloeden als ze zich gaan vingeren. Zelf heb ik dat helemaal niet!

Ik gebruik wel tampons als ik ongesteld ben. Komt het daardoor dat ik niet bloed? En wat ik ook wel vreemd vind, is dat als ik mezelf probeer te vingeren, ik me niet echt ‘opgewonden’ voel. Maar ik weet ook niet of ik het goed doe, want als ik mijn vinger in mijn vagina stop, durf ik niet verder te duwen dan de helft van mijn wijsvinger. Dus moet ik verder duwen? En dan nog iets, als ik met mijn vinger in mijn vagina zit, voel ik een soort bolletje. Is dat mijn clitoris? Is het de bedoeling dat ik daaroverheen moet wrijven? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik zou het erg fijn vinden. Anoniempje

Niet alle meisjes gaan bloeden als ze voor het eerst zichzelf bevredigen of voor de eerste keer seks hebben. Het kan inderdaad zo zijn dat het weefselrandje aan het begin van de vagina (het maagdenvlies) wat is opgerekt doordat je tampons hebt gebruikt en dat je daardoor niet bloedt. Het is in ieder geval niets om je zorgen over te maken. Het knobbeltje dat je aan de binnenkant van je vagina voelt is niet je clitoris. Die zit aan de buitenkant, aan het begin van je binnenste schaamlippen. Als je daaroverheen streelt, zul je merken dat je sneller opgewonden raakt dan wanneer je alleen een vinger in je vagina doet. Je vinger kan trouwens verder, dat is geen enkel probleem.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: